A Városi Balesetmegelőzési Bizottság ülésezett Esztergomban

2018. 03. 27., k - 14:50
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Fontos szempont a rendőr-polgárőr közös szolgálatok ellátása.

Esztergom Városi Balesetmegelőzési Bizottsága, 2018. március 26-án tartott ülést a tagok részvételével. A megbeszélés témája a kapitányság illetékességi területének aktuális baleseti helyzete, a fokozottan  balesetveszélyes helyeken,  útszakaszokon tervezett megelőzési tevékenységek végrehajtása. Szó esett a közös rendőr-polgárőr szolgálatok folyamatos ellátásának fontosságáról is. A bizottsági ülésen részt vett az Esztergomi Rendőrkapitányság területén lévő valamennyi polgárőr szövetség vezetője. A közlekedésbiztonsági helyzet javítására vonatkozó elgondolásokat közösen beszélték át, különösen a gyalogos- és kerékpáros balesetek megelőzésére.  

A rendőrök a polgárőr vezetők részére, különböző láthatósági- és fényvisszaverő eszközöket adtak át, ezzel is segítve az önállóan végrehajtott baleset-megelőzési tevékenységüket. A Városi Balesetmegelőzési Bizottság a jövőben havi rendszerességgel ülésezik, a bekövetkezett közlekedési balesetek okainak elemzése, valamint a célirányos propaganda tevékenységük  megtervezése céljából.   

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrök adták a vérüket

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos és rendvédelmi igazgatási alkalmazott állománya 58 és fél liter vért adott, amivel szükség esetén közel 400 ember élete is megmenthető.

 

Négy határsértő egy román autóban

Békés megyében állítottak le a rendőrök egy személyautót, amelyet egy román férfi vezetett. A járműben utazók nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök a sofőrt és utasait is előállították.