Baleset-megelőzés Bodrogon

2018. 04. 12., cs - 14:04
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Szakmai továbbképzést tartottak a kaposvári rendőrök a Somogy megyei falugondnokok részére.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztálya 2018. április 10-én és 11-én Bodrogon, a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesület munkatársai részére szakmai továbbképzést szervezett.

 Az oktatás célja a közlekedési balesetek megelőzése, a biztonságos közlekedés feltételeinek megismerése, felevenítése, valamint a járművek üzemeltetése és műszaki előírásainak betartása volt. A közlekedés során betartandó szabályokról, a KRESZ-ről, valamint a járművezetőkre és az utasokra vonatkozó előírásokról Nagy László, a Somogy Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály munkatársa adott tájékoztatást. A kétnapos szakmai képzésen a falugondnokok többek között megismerkedhettek a rendőrség baleset-megelőzési programjaival, játékos ügyességi vetélkedőn vettek részt, kipróbálhatták az „ittas  szemüveget”, valamint felelevenítették a rendőri karos forgalomirányítói jelzések jelentéseit is.    


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A helyszínen elfogták a szúrkálót

A gyanú szerint két férfi összeszólalkozott, majd a fiatalabbik több késszúrással megsebesítette vitapartnerét, aki ennek következtében életét vesztette.