Baleset-megelőzés Bodrogon

2018. 04. 12., cs - 14:04
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Szakmai továbbképzést tartottak a kaposvári rendőrök a Somogy megyei falugondnokok részére.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztálya 2018. április 10-én és 11-én Bodrogon, a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesület munkatársai részére szakmai továbbképzést szervezett.

 Az oktatás célja a közlekedési balesetek megelőzése, a biztonságos közlekedés feltételeinek megismerése, felevenítése, valamint a járművek üzemeltetése és műszaki előírásainak betartása volt. A közlekedés során betartandó szabályokról, a KRESZ-ről, valamint a járművezetőkre és az utasokra vonatkozó előírásokról Nagy László, a Somogy Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály munkatársa adott tájékoztatást. A kétnapos szakmai képzésen a falugondnokok többek között megismerkedhettek a rendőrség baleset-megelőzési programjaival, játékos ügyességi vetélkedőn vettek részt, kipróbálhatták az „ittas  szemüveget”, valamint felelevenítették a rendőri karos forgalomirányítói jelzések jelentéseit is.    


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közokirat-hamisítás miatt körözték

Egy autó utasaként jelentkezett belépésre az a román férfi, akivel szemben elfogatóparancs volt érvényben. Az ártándi rendőrök elfogták, majd előállították.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 18 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 14 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 4 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.