Balesetmegelőzési kezdeményezés Somogyban

2017. 02. 21., k - 14:20
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A társszervezetek támogatásával figyelemfelhívó jelzőtáblákat helyeztek ki 5 helyszínen.

A Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatóságával, valamint Kaposvár Megyei Jogú Város Városgondnokságával közösen feltérképezték a Kaposvári járás fokozottan balesetveszélyes útszakaszait. A helyszíni bejárásokat és az egyeztetéseket követően a társszervezetek munkatársai 5 különböző helyszínre helyeztek ki figyelemfelhívó jelzőtáblákat (Kaposvár, Hegyi utca és Virág utca közötti szakasza; Kaposvár, Mező utca és Pécsi utca kereszteződése; 67-es főútvonal, magyaregresi elágazó; 610-es számú út, Kaposújlak belterülete; 6701-es számú út Juta és Várda közötti útszakasza).  

 

A kezdeményezés célja a közlekedési balesetek megelőzése. Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel megelőzhetőek a közúti tragédiák. Fontos, hogy a gépjárművezetők válasszák meg helyesen autójuk sebességét, tartsanak megfelelő követési távolságot, induljanak el kellő időben otthonról és legyenek előzékenyek a közlekedés más résztvevőivel szemben!

 

Minden járművezetőnek jó utat és balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M1-esen

Kocs közelében, a Budapest felé vezető oldalon csak a belső sáv járható.

 

Megindult a forgalom Szentesnél

Megszűnt a forgalomkorlátozás a 45-ös számú főúton, Szentes külterületén, ahol korábban személyi sérüléses baleset miatt volt teljes útlezárás.

 

Buszon lopott, keressük

A XXII. kerületi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Nyári nagyüzem

Akad terület, ahol nyáron uborkaszezon van – a rendőrségi munka nem ilyen. A bűn­üldözésben akkor indul a nagyüzem, amikor bűnözés üti fel a fejét. Június derekán a hajdúsági nyomozók három városban három férfit egymással összefüggő cselekmények elkövetése miatt fogtak el.