Balesetmegelőzési kezdeményezés Somogyban

2017. 02. 21., k - 14:20
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A társszervezetek támogatásával figyelemfelhívó jelzőtáblákat helyeztek ki 5 helyszínen.

A Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatóságával, valamint Kaposvár Megyei Jogú Város Városgondnokságával közösen feltérképezték a Kaposvári járás fokozottan balesetveszélyes útszakaszait. A helyszíni bejárásokat és az egyeztetéseket követően a társszervezetek munkatársai 5 különböző helyszínre helyeztek ki figyelemfelhívó jelzőtáblákat (Kaposvár, Hegyi utca és Virág utca közötti szakasza; Kaposvár, Mező utca és Pécsi utca kereszteződése; 67-es főútvonal, magyaregresi elágazó; 610-es számú út, Kaposújlak belterülete; 6701-es számú út Juta és Várda közötti útszakasza).  

 

A kezdeményezés célja a közlekedési balesetek megelőzése. Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel megelőzhetőek a közúti tragédiák. Fontos, hogy a gépjárművezetők válasszák meg helyesen autójuk sebességét, tartsanak megfelelő követési távolságot, induljanak el kellő időben otthonról és legyenek előzékenyek a közlekedés más résztvevőivel szemben!

 

Minden járművezetőnek jó utat és balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsokat szállított

Egy moldáv férfi által vezetett kisteherautó ellenőrzése során hét határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Velük szemben a román hatóságok járnak el.

 

Halálos baleset a 1111-es úton

Esztergom térségében egy személygépkocsi fának ütközött, majd kigyulladt. A baleset során a jármű vezetője életét vesztette.

 

Forgalomkorlátozás Szekszárdon

A Nemzeti Ünnep alkalmából szervezett rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében 2018. október 23-án az alábbi forgalomkorlátozásokra lehet számítani a városban.