Első a biztonság!

2017. 11. 13., h - 18:44
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A szentendrei rendőrök a láthatóság fontosságára hívták fel a közlekedők figyelmét a „Látni és látszani” kampány keretében.

A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai a közlekedési balesetek megelőzését célzó kampány keretében 2017. november 13-án láthatósági mellényeket és szórólapokat osztottak ki, egyúttal felhívták a közlekedők figyelmét a láthatóság fontosságára, amely az őszi és téli időszakra jellemző időjárási- és látási viszonyok miatt még fontosabbá válik.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. közös közlekedésbiztonsági kampánya immáron ötödik alkalommal indul útjára, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára. Idén október 16-án kezdődik és december 8-ig tart az az országos akció, amelynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket azokban a kampányhoz csatlakozott szervízekben, ahol a kampány újdonságaként és plusz szolgáltatásaként a gépjárművek általános műszaki állapotára is kiterjedő átvizsgálási lehetőséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentesen látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak a járművezetők.

PMRFK

A "Látni és látszani" kampányhoz tartozó, folyamatosan frissülő információk a www.latnieslatszani.hu honlap mellett az esemény hivatalos Facebook-oldalán, a www.facebook.com/latnieslatszani címen is megtalálhatóak. További kapcsolódó információkat talál a www.baleset-megelozes.eu weboldalon.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pozitív lett a drogtesztje

A rendőrök elfogtak egy 31 éves mosonmagyaróvári férfit, akinek az autójában és a ruházatában is kábítószergyanús anyagokat találtak.

 

Kerékpáros vesztettet életét

Téglás közelében egy személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette.