Figyeljünk egymásra Zalaegerszegen is!

2019. 11. 21., cs - 07:51
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A közúti közlekedésben a legvédtelenebbek a gyalogosok.

A Látni és látszani program keretén belül Zalaegerszegen, a Landorhegyi út és a Platán sor kereszteződésénél 2019. november 20-án délután járőrök segítették a gyalogosokat átkelni a gyalogos-átkelőhelyen. A rendőrök tájékoztatták a gyalogosokat a szabályos, és biztonságos átkelés fontosságáról, a gyalogosok ruházatának szerepére pedig felhívták a figyelmet a láthatóság miatt. A gyalogosok egy feltűnő színű, világosabb ruházatban, fényvisszaverő kiegészítőkkel távolabbról észlelhetők a járművezetők számára, így a baleset-megelőzési szempontból ennek kiemelkedő jelentősége van. A borult, esős időben a gyalogosoknak és a járművezetőknek fokozott figyelemmel kell közlekedniük, mert a korlátozott látási viszonyok esetén megnő a balesetek kockázata.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy:

- Fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, hogyha kell, akkor eleget tudjanak tenni elsőbbségadási kötelezettségüknek!

- Legyenek türelmesek az úttesten lassabban haladókkal!

- A gyalogosok mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e kelni az úton anélkül, hogy veszélybe kerülnének!

Kérjük, hogy figyeljenek egymásra a közlekedők a balesetek elkerülése végett!

...hogy mindenki hazaérjen!​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat óra alatt nyolcvanöt szabálytalankodó

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai ezúttal a passzív biztonsági eszközök használatára fókuszáltak a megyei összevont fokozott ellenőrzés alkalmával.

 

Kamionban bújt meg

Tompánál egy külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni az országba.

 

Öt határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két év után rendőrkézen

A hajdúhadházi rendőrök nemzetközi elfogatóparancs alapján keresték azt férfit, akit külföldi hatóság segítségével fogtak el.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.