Látni és látszani kampány Szekszárdon

2018. 11. 27., k - 17:37
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai baleset-megelőzési kampányt szerveztek a közlekedés legvédtelenebb résztvevőinek, a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak. Az akció nem titkolt célja volt … hogy mindenki hazaérjen!

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2018. október 17-e és 2018. december 7-e közötti időszakban hirdette meg a Látni és látszani közlekedésbiztonsági kampányt, amely már 2012 óta hívja fel a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára és az egyén szerepére a baleset-megelőzésben. 

kép

A Tolna megyei rendőrök a 2018. november 27-én tartott akcióban a közlekedés legvédtelenebb résztvevőit, a gyalogosokat és a kerékpárosokat célozták meg. Az egyenruhások felhívták a járművezetők figyelmét az őszi-téli időjárás miatt megváltozott közlekedési- és látási viszonyokra, valamint tájékoztatták őket a Látni és látszani kampányról.

kép

A rendőrök a szabályosan közlekedők részére kerékpáros lámpákat és egyéb láthatósági eszközöket – prizmát, fényvisszaverő karkötőt és mellényt – adtak át.

kép

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja valamennyi közlekedő figyelmét arra, hogy a közlekedési szabályok betartásával, az egymásra való odafigyeléssel megelőzhetőek a tragédiák.

kép

 

 …hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat óra alatt nyolcvanöt szabálytalankodó

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai ezúttal a passzív biztonsági eszközök használatára fókuszáltak a megyei összevont fokozott ellenőrzés alkalmával.

 

Kamionban bújt meg

Tompánál egy külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni az országba.

 

Öt határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két év után rendőrkézen

A hajdúhadházi rendőrök nemzetközi elfogatóparancs alapján keresték azt férfit, akit külföldi hatóság segítségével fogtak el.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.