„Látni és látszani” Kunszentmiklóson

2017. 11. 23., cs - 15:41
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A körzeti megbízottak autószerelő segítségével ellenőrizték a járműveket Dunavecsén.

 

A „Látni és Látszani” országos közlekedésbiztonsági kampány keretein belül 2017. november 22-én 14 óra és 20 óra között a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén a körzeti megbízottak autószerelő közreműködésével adtak tanácsokat az autósok.

Ebben az időszakban nagyon fontos a járművek őszi-téli felkészítése, hiszen a megváltozott időjárási körülmények miatt módosulnak az út- és látási viszonyok. Ennek érdekében Tóth Sándor apostagi autószerelő ellenőrizte a megállított járművek akkumulátorát, világítását, a futómű és a fékrendszer működését. A rendőrök felhívták a közlekedők figyelmét a téli gumiabroncs használatának előnyeire, illetve arra, hogy a jégoldó, jégkaparó, valamint a megfelelő ablakmosó folyadék megléte a téli időjárás során szinte elengedhetetlen. Az egyenruhások a szükséges ablakmosó folyadékkal el is látták a megállított autósokat.

Az akció ideje alatt a körzeti megbízottak a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők részére láthatósági mellényeket és ledes lámpákat osztottak ki.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam