„Látni és látszani” Kunszentmiklóson

2017. 11. 23., cs - 15:41
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A körzeti megbízottak autószerelő segítségével ellenőrizték a járműveket Dunavecsén.

 

A „Látni és Látszani” országos közlekedésbiztonsági kampány keretein belül 2017. november 22-én 14 óra és 20 óra között a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén a körzeti megbízottak autószerelő közreműködésével adtak tanácsokat az autósok.

Ebben az időszakban nagyon fontos a járművek őszi-téli felkészítése, hiszen a megváltozott időjárási körülmények miatt módosulnak az út- és látási viszonyok. Ennek érdekében Tóth Sándor apostagi autószerelő ellenőrizte a megállított járművek akkumulátorát, világítását, a futómű és a fékrendszer működését. A rendőrök felhívták a közlekedők figyelmét a téli gumiabroncs használatának előnyeire, illetve arra, hogy a jégoldó, jégkaparó, valamint a megfelelő ablakmosó folyadék megléte a téli időjárás során szinte elengedhetetlen. Az egyenruhások a szükséges ablakmosó folyadékkal el is látták a megállított autósokat.

Az akció ideje alatt a körzeti megbízottak a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők részére láthatósági mellényeket és ledes lámpákat osztottak ki.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy órán belül elfogták

A ceglédi rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a körözés hatálya alatt álló férfit, aki kedden reggel Cegléden egy idős hölgytől elrabolta a táskáját.

 

Nem jutott messzire

A szükséges eljárási cselekményeket elvégezve a kiskunmajsai rendőrök az iratokat átadták az ügyészségnek.

 

Nem tudott elszámolni az oszlopokkal

Több, mint félszáz akácoszlopot vitt el az ásotthalmi erdészet területéről egy helybeli férfi. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Ruhatolvaj Szegeden

Egy szegedi bevásárlóközpont egyik üzletéből nadrágot vitt el egy makói fiatal. A gyanúsított ezután egy másik boltból is lopott, ekkor azonban tetten érték.

 

Török kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Baleset az M0-ás autóúton

Az M5-ös autópálya irányába tartó oldalon, a 26. kilométernél egy teherautó és egy személyautó ütközött össze.