„Látni és látszani” Kunszentmiklóson

2017. 11. 23., cs - 15:41
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A körzeti megbízottak autószerelő segítségével ellenőrizték a járműveket Dunavecsén.

 

A „Látni és Látszani” országos közlekedésbiztonsági kampány keretein belül 2017. november 22-én 14 óra és 20 óra között a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén a körzeti megbízottak autószerelő közreműködésével adtak tanácsokat az autósok.

Ebben az időszakban nagyon fontos a járművek őszi-téli felkészítése, hiszen a megváltozott időjárási körülmények miatt módosulnak az út- és látási viszonyok. Ennek érdekében Tóth Sándor apostagi autószerelő ellenőrizte a megállított járművek akkumulátorát, világítását, a futómű és a fékrendszer működését. A rendőrök felhívták a közlekedők figyelmét a téli gumiabroncs használatának előnyeire, illetve arra, hogy a jégoldó, jégkaparó, valamint a megfelelő ablakmosó folyadék megléte a téli időjárás során szinte elengedhetetlen. Az egyenruhások a szükséges ablakmosó folyadékkal el is látták a megállított autósokat.

Az akció ideje alatt a körzeti megbízottak a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők részére láthatósági mellényeket és ledes lámpákat osztottak ki.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Anya és fia rabolt pénzt az idős férfitól

Rablás miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves badacsonytördemici nő és 16 éves fia ellen, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Szemeteskukát dobáltak

A tiszakécskei nyomozók alig egy héten belül másodjára vették őrizetbe a tegnapi garázdaság egyik gyanúsítottját.

 

Kamionokban bújtak meg

Tompánál két tehergépjármű rakterében elbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két migráns csoport.

 

Két helyszín, két súlyos sérült

Gyulán egy kerékpárosnak, Orosházán egy kerékpárját toló gyalogosnak ütközött teherautó. A baleseteket a gyanú szerint mindkét esetben a tehergépkocsi-vezetők okozták. A rendőrség az ügyek vizsgálatát befejezte.