"Látni és látszani” Oroszlányon is

2017. 11. 22., sze - 07:38
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Láthatósági eszközökkel ajándékozták meg a rendőrök a szabályosan közlekedőket.

Az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdettet „Látni és látszani  2017 - egymásért” kampány a biztonságos őszi közlekedést hivatott elősegíteni. A kampány elsődleges célja, hogy felhívja a járművezetők figyelmét a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyokra, valamint arra, hogy a balesetmentes őszi – téli közlekedés elengedhetetlen feltétele a járművek megfelelő felkészítése.

Az őszi-téli átállás keretében fontos a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer ellenőrzése, a jól működő ablaktörlő, a jégkaparó, a jégoldó spray és a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő használata. Javasolt továbbá, hogy nagyobb követési távolságot tartva a szokásosnál lassabban, óvatosabban vezessenek.

Az oroszlányi rendőrök 2017. november 21-én Oroszlányon a gépjárművezetőknek és a kerékpárosoknak láthatóságot segítő mellényt osztottak és felhívták a figyelmüket a láthatóság fontosságára.

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Tompánál, tehergépjárművekben megbújva próbált meg Magyarország területére bejutni összesen öt illegális migráns.

 

Rendőrnap Békéscsaba főterén

Bemutatókkal, játékos vetélkedőkkel és hasznos információkkal, tanácsokkal várták az érdeklődőket a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei.