"Látni és látszani” Oroszlányon is

2017. 11. 22., sze - 07:38
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Láthatósági eszközökkel ajándékozták meg a rendőrök a szabályosan közlekedőket.

Az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdettet „Látni és látszani  2017 - egymásért” kampány a biztonságos őszi közlekedést hivatott elősegíteni. A kampány elsődleges célja, hogy felhívja a járművezetők figyelmét a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyokra, valamint arra, hogy a balesetmentes őszi – téli közlekedés elengedhetetlen feltétele a járművek megfelelő felkészítése.

Az őszi-téli átállás keretében fontos a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer ellenőrzése, a jól működő ablaktörlő, a jégkaparó, a jégoldó spray és a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő használata. Javasolt továbbá, hogy nagyobb követési távolságot tartva a szokásosnál lassabban, óvatosabban vezessenek.

Az oroszlányi rendőrök 2017. november 21-én Oroszlányon a gépjárművezetőknek és a kerékpárosoknak láthatóságot segítő mellényt osztottak és felhívták a figyelmüket a láthatóság fontosságára.

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Stabil csapattal

Összeszokott állomány vigyázza Törökszentmiklós és a hozzá tartozó hat település 36 ezer lakójának nyugalmát. A rutinos zsaruknak kiváló a hely- és a személyismeretük, gyakran már egy tanú leírásából, a tolvaj mozgásából megmondják, kit kell keresni. Így volt január második hetében is, amikor minden tudomásukra jutott bűncselekményt felderítettek.