A kamera ijesztette el őket

2018. 07. 20., p - 09:14
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A fonyódi rendőrök egy négy fős társaságot gyanúsítanak azzal, hogy kerékpárokat akartak eltulajdonítani.

Az ügy adatai szerint 2018. július 19-én éjfél körül érkezett bejelentés egy helyi lakostól a rendőrség felé, hogy a fonyódi házánál üzemeltetett kerékpárüzlet előtt a lezárt biciklik mellett négy fiatal beszélget. A bejelentő elmondása szerint egyikük egy konyhakéssel próbálta meg levágni róluk a lakatot, miközben társai figyeltek. Miután azonban észrevették a ház falára rögzített kamerát, megijedtek és elsétáltak a helyszínről. A sértett otthonukig követte a fiatalokat, miközben értesítette a rendőröket.

A kiérkező egyenruhások a beszerzett információk alapján azonosították és elfogták a 19 éves zalaegerszegi, a 18 éves nagykapornoki, a 19 és 18 éves budapesti lakosokat, akiket a Fonyódi Rendőrkapitányságon lopás kísérlet vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A gyanúsítottak elmondták, hogy nyaralni jöttek a városba, de aznap a kelleténél több alkoholt fogyasztottak, ezért jó heccnek gondolták, hogy eltekernek a lezárt kerékpárokkal.   

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy órán belül elfogták

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki lőfegyverrel akart trafikot rabolni Pécsett.

 

Használaton kívüli benzinkútról loptak

A kisteleki nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki azt a három baksi férfit, akik különböző műszaki cikkeket, gépkocsialkatrészeket, csaptelepeket és radiátorokat vittek el egy használaton kívüli pusztaszeri benzinkútról.

 

Őrizetben

A Pest megyei nyomozók egy 24 éves pándi férfi ellen indítottak eljárást emberölés és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt.

 

Megszólalt a riasztó, lebukott a tolvaj

Velencén, egy építés alatt álló ingatlanból akart egy férfi eltulajdonítani kábeleket, szigetelőanyagokat, alkatrészeket, ám a riasztó berendezés megszólalt és a tulajdonos bejelentésére a járőrök a helyszín közelében elfogták a tettest.