A kamera ijesztette el őket

2018. 07. 20., p - 09:14
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A fonyódi rendőrök egy négy fős társaságot gyanúsítanak azzal, hogy kerékpárokat akartak eltulajdonítani.

Az ügy adatai szerint 2018. július 19-én éjfél körül érkezett bejelentés egy helyi lakostól a rendőrség felé, hogy a fonyódi házánál üzemeltetett kerékpárüzlet előtt a lezárt biciklik mellett négy fiatal beszélget. A bejelentő elmondása szerint egyikük egy konyhakéssel próbálta meg levágni róluk a lakatot, miközben társai figyeltek. Miután azonban észrevették a ház falára rögzített kamerát, megijedtek és elsétáltak a helyszínről. A sértett otthonukig követte a fiatalokat, miközben értesítette a rendőröket.

A kiérkező egyenruhások a beszerzett információk alapján azonosították és elfogták a 19 éves zalaegerszegi, a 18 éves nagykapornoki, a 19 és 18 éves budapesti lakosokat, akiket a Fonyódi Rendőrkapitányságon lopás kísérlet vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A gyanúsítottak elmondták, hogy nyaralni jöttek a városba, de aznap a kelleténél több alkoholt fogyasztottak, ezért jó heccnek gondolták, hogy eltekernek a lezárt kerékpárokkal.   

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.