Átengedte a vezetést ittas ismerősének

2019. 08. 23., p - 12:48
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Ittas járművezetés és járművezetés tiltott átengedése miatt indult büntetőeljárás két baktakéki férfival szemben.

A járőrök 2019. augusztus 22-én 9 óra 28 perckor Alsóörs belterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 19 éves baktakéki lakost. Az intézkedés során a sofőrrel szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult. A rendőrök megállapították továbbá, hogy az autóban utasként tartózkodott annak tulajdonosa is, egy 44 éves szintén baktakéki lakos. A két férfit a járőrök előállították a Balatonfüredi  Rendőrkapitányságra. A 19 éves férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt, a 44 éves gépkocsi-tulajdonos ellen pedig járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Azt hitte, szabad

Egy 41 éves horvát állampolgárral szemben intézkedtek a hétvégén ittas járművezetés miatt a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai. A férfit egy napon belül bíróság elé állították.

 

Tiltott módon halászott

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság nyomozói orvhalászat miatt indítottak eljárást egy budapesti lakossal szemben.

 

Elfogás öt percen belül

A rendőrök elfogták azokat a rablókat, akik Miskolc belvárosában egy férfitől elvették mobiltelefonját.

 

Volán mögül őrizetbe

Bíróság elé állítási javaslattal tervezi befejezni a rendőrség, annak az ittas sofőrnek az ügyét, akit közúti ellenőrzés során szűrtek ki a forgalomból a miskolci rendőrök.