Besurranás-sorozat végére tettek pontot a siófoki rendőrök

2021. 06. 26., szo - 12:23
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Őrizetbe vették a férfit, aki 6 helyszínen 13 áldozatot károsított meg.

Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes 2021. június 17-én éjjel Siófokon, majd 24-én és 25-én éjszaka Balatonföldváron és Balatonendréden több lakóházba ment be a nyitva hagyott ajtókat, ablakokat kihasználva. Volt olyan ingatlan, ahol a szúnyoghálót átvágva jutott be a lakásba, de volt olyan is, ahol az ablak alá támasztott alumínium létrán az emeletre mászott fel.

A besurranó táskák után kutatott, pénztárcákat, személyes okmányokat, bankkártyákat, ékszereket, ruhaneműt és készpénzt tulajdonított el. Többször már az udvaron megvált az üres tárcáktól, hátizsákoktól, és csak az értékekkel távozott.

Balatonendréden június 25-én éjszaka az egyik ingatlan tulajdonosa felébredt, és megzavarta a besurranót.  Értesítette a rendőrséget,  pontos személyleírással tudott szolgálni a férfiről, akit a körzeti megbízottak pár órával később Siófokon, a buszpályaudvaron elfogtak, majd a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók a 68 éves budapesti P. Zoltánt 13 rendbeli lopás bűncselekmény miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 25 éves román sofőr ellen, aki 12 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Lezárt akta: Jockey kalandjai

A dunakeszi rendőrök befejezték a staffordshire terrier tolvaja elleni nyomozást, a gyanúsítottal szemben vádemelést javasoltak.