Csatornázós csalás Balatonakarattyán

2019. 06. 25., k - 14:11
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Idős embereket csapott be két pilisi férfi, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Az eljárás adatai alapján egy budapesti lakos tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy 2018. augusztus 28-án Balatonakarattyán élő idős szülei házán két személy előzetes megbeszélés és megrendelés nélkül csatorna cserélési munkálatokat végzett nem megfelelő minőségben, illetve aránytalanul magas díjazásért. Az idős emberektől a reális összeg többszörösét kérték el a munka végeztével, de sem garanciát, sem pedig olyan elérhetőséget nem adtak, amin valakit értesíteni tudnának, ha gond lenne a csatornával. A nyomozás során egy 19 és egy 41 éves pilisi lakos került a rendőrség látókörébe, akiket a nyomozók csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgattak. A sértett kára részben megtérült.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Balatonalmádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba kilenc migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Megölte gyermekét

Belehalt sérüléseibe egy 3 éves kisgyermek, akit édesanyja kunszentmártoni otthonukban bántalmazott.

 

Csoportos garázdaság Balatonalmádiban

Négy ópályi és egy balatonalmádi férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás, közülük négyen súlyos testi sértés miatt is felelnek.

 

Márkás termékeket sikkasztott

A budaörsi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a 19 éves nőt, aki a gyanú szerint korábbi munkahelyén sikkasztott.

 

Szabálytalan kivitelezés miatt szakadt le a mennyezet

Fém helyett műanyag beütődübelt használtak az álmennyezet rögzítésénél egy Békés megyei óvodában. A mennyezet leszakadt, emiatt büntetőeljárás indult. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.