Felborult vitorlásnak és kajakosnak segítettek a balatoni vízirendőrök

2017. 09. 15., p - 09:03
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A mentések idején másodfokú viharjelzés volt érvényben.

A Balatonfüredi Vízirendészeti Rendőrőrsre 2017. szeptember 14-én 14 óra 20 perckor érkezett a bejelentés, miszerint a Csopak előtti vízterületen, a parttól mintegy 1000 méterre az erős szél és a hullámzás miatt egy vitorlás csónak felborult. Az egyenruhások ezért azonnal a helyszínre siettek, akik a csónakban tartózkodó személyt biztonságban partra vitték, majd a helyi vitorlás egyesület a járművet a közeli kikötőbe vontatta.    

 

A fonyódi vízirendőrök a Révfülöp előtti vízterületen észlelték 2017. szeptember 14-én 15 óra 40 perckor, hogy a parttól körülbelül 400 méterre egy személy a kajakjába kapaszkodva sodródott. A rendőrök ezért a kajakoshoz siettek, aki elmondta, hogy az erős szélben és a hullámzásban felborult, már nem tudott visszaülni járművébe és azzal a partra evezni. Az egyenruhások ezért a bajbajutott férfit a kajakkal együtt a szolgálati kisgéphajóba emelték és a biztonságban a kikötőbe szállították.  

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vigyázzon az adataira!

A rendőrség vádemelést javasol egy ceglédi férfi ellen, mert megváltoztatta egy Békés megyei nő e-mail fiókjának jelszavát. Állítása szerint csak tesztelte, hogy kellően biztonságosak-e a beállítások.

 

Hiába volt lehúzva a redőny

Az újpesti rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei alapján a helyszín közelében elfogták azt a két férfit, akik bemásztak egy ház ablakán és ellopták az ott alvó sértett értékeit.