Három nap alatt 27

2019. 06. 11., k - 13:13
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A zéró tolerancia ellenére 27 ittas járművezetővel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök a hosszú hétvégén, közülük egy sofőr balesetet okozott.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2019. június 8-án 0 órától 2019. június 10-én 24 óráig összesen 27 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akik szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé. Közülük egy pápai lakos balesetet okozott, míg 14 ittas sofőrt a Balaton-parti régióban igazoltattak a rendőrök.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 26 éves pápai lakos 2019. június 10-én 2 óra 20 perc körül Skoda típusú személygépkocsijával a 8408-es számú úton közlekedett Ihász irányából a 84-es számú főút felé. Haladása során áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemben közlekedő Suzuki típusú autóval. A baleset során a Suzuki vezetője súlyos, három utasa könnyű sérüléseket szenvedett. Az intézkedés során a Skoda sofőrjével szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult, ezért őt további mintavétel céljából előállították a Pápai Rendőrkapitányságra. Ellene büntetőeljárást indítottak a rendőrök.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a gépjárművezetők figyelmét a közlekedési szabályok betartására. Magyarországon zéró tolerancia van érvényben. Már kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek.

Ha alkoholt fogyasztottak, ne vezessenek! Nincs helye ittas járművezetőnek a forgalomban!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasan vezettek

A Miskolci Rendőrkapitányság hét ittas járművezetővel szemben folytatott ügyben fejezte be a vizsgálatot az év negyedik hetében.