Ittasan ült a volán mögé

2019. 06. 18., k - 12:21
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai elfogták az 51 éves lepsényi sofőrt.

A járőrök 2019. június 17-ére virradó éjszaka Litér külterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 51 éves lepsényi lakost. Az intézkedés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A járőrök a férfit további mintavétel céljából előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, és ellene ittas járművezetés vétség elkövetése miatt büntetőeljárást kezdeményeztek.

Az ittas állapotban történő járművezetés negatív hatást gyakorol a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, valamint tompulnak a reflexek. Mindezek mellett a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, illetve elhárításának képességében is kedvezőtlen változások alakulnak ki, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

A Veszprém megyei rendőrök ezért ismételten felhívják a járművezetők figyelmét, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek!

Balesetmentes közlekedést kíván a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság!

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Afgán határsértők két szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.