Kábítószergyanús anyag volt az autóban, majd helyet is cserélt a nő és a férfi, a rendőrök elfogták őket

2020. 09. 08., k - 13:25
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonfüredi nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a sofőrt és utasát.

A járőrök 2020. szeptember 6-án 23 óra 35 perckor Balatonfüreden ellenőriztek egy gépjárművet, majd igazoltatták annak vezetőjét, egy 25 éves helyi nőt és a kocsiban utasként helyet foglaló 38 éves hajmáskéri férfit. A rendőrök arra lettek figyelmesek, hogy az autó már az ellenőrzés megkezdése előtt lehúzódott az úttest jobb szélére.

A ruházat- és csomagátvizsgálás során a fiatal nő táskájában és a kocsi egyik ülése alatt több simítózáras tasakban kábítószergyanús fehér port találtak a balatonfüredi járőrök. A férfi elismerte, hogy a megtalált anyagok az ő tulajdonát képezik, továbbá elmondta, a kocsit ő vezette, csak a rendőröket észlelve gyorsan helyet cseréltek a nővel, mert nincs érvényes vezetői engedélye, azt korábban bevonták tőle, és az utánképzést nem végezte el.

A két személyt a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták őket. A velük szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

Ellenük kábítószer birtoklása vétség, továbbá a férfival szemben járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, illetve az általa elkövetett engedély nélküli vezetésért szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök.

kábítószer

kábítószer


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrök keresik a headset tolvajt

A miskolci rendőrök a lakosság segítségét kérik egy férfi azonosításához, aki az egyik telefonszaküzletből ellopott egy Huawei típusú fülhallgatót.

 

Rabolt, néhány perc alatt elfogták a rendőrök

Orosházán, egy üzletből akart elvinni kozmetikai termékeket, hajvágógépet egy férfi. A biztonsági őr megpróbálta feltartóztatni őt, dulakodtak, ennek ellenére sikerült elmenekülnie a helyszínről. A rendőrök néhány perc alatt elfogták és őrizetbe vették a rablással gyanúsítható férfit.