Két ittas sofőr állhat bíróság elé

2019. 06. 25., k - 14:05
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte azoknak az ügyeknek a vizsgálatát, amelyeket két járművezetővel szemben folytatott.

A járőrök 2019. június 15-én 1 óra 32 perckor Badacsony belterületén egy 34 éves budapesti lakost, 2019. június 16-án 2 óra 40 perckor Sümegen pedig egy 44 éves sümegcsehi férfit igazoltattak, akik személygépkocsijukkal vettek részt a közúti forgalomban. Az intézkedések során a járművezetőkkel szemben alkalmazott alkoholszonda mindkét esetben pozitív értéket mutatott. A rendőrök a sofőröket további mintavétel céljából előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, majd járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták őket ki. 

A nyomozás vizsgálati szakaszában a tapolcai rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki ittasan járművet vezet, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét. Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg vagy veszítsék életüket az utakon.

... hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életmentés Kecskeméten

A megyeszékhelyen szolgálatot teljesítő járőrök is közreműködtek a férfi életének megmentésében.

 

Ruhákat rabolt

A Kalocsai Rendőrkapitányságon őrizetbe vették a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy fiatal nőt.