Lezárult az idegenforgalmi szezon a Balaton és a Velencei-tó térségében

2019. 09. 19., cs - 11:34
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság 2019. szeptember 19-én Gárdonyban tartotta záró ülését.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) elsődlegesen az idegenforgalmi szempontból frekventált balatoni és velencei-tavi régiókban a balesetek, a bűncselekmények és a szabálysértések megelőzése, felderítése érdekében folytatott rendőri feladatok egységes, hatékony és szakszerű végrehajtását szervezte és felügyelte a turisztikai idényben. A bizottság évről évre célként tűzi ki a nyári időszakban a szélsőségektől mentes közbiztonság garantálását, a közlekedés rendjének fenntartását, a turisztikai vonzerő megőrzését. A testület tagjainak - Somogy, Veszprém, Zala és Fejér megye rendőri szervei – tevékenységét, előre kidolgozott munkaterv alapján idén a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hangolta össze.

A BKKB társszervekkel, önkormányzatokkal, civil szervezetekkel együttműködve folytatott rendőri tevékenységét Vörös Ferenc rendőr ezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti helyettese, a BKKB elnöke összegezte. Az ezredes értékelőjében kiemelte, hogy az összefogás harmonikus és eredményes volt, melynek köszönhetően sem a helyi lakosok, sem az üdülni és pihenni vágyók biztonságát veszélyeztető kiemelt esemény a szezonban nem történt.

Dr. Kuczik János Zoltán rendőr dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes beszédében hangsúlyozta, hogy a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkájában évről-évre kiemelkedő szerepet kap az összehangolt, szakmailag kifogástalan rendőri tevékenység annak érdekében, hogy szavatolható legyen a hazánkba látogató turisták és a lakosság közbiztonságérzetének szilárd fenntartása.

Az ülés végén a BKKB jövő évi elnöki tisztségét jelképező vándorzászlót dr. Varga Péter r. dandártábornoktól, Fejér megyei rendőrfőkapitánytól Anda György rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese vette át.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.