Lezárult az idegenforgalmi szezon a Balaton és a Velencei-tó térségében

2019. 09. 19., cs - 11:34
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság 2019. szeptember 19-én Gárdonyban tartotta záró ülését.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) elsődlegesen az idegenforgalmi szempontból frekventált balatoni és velencei-tavi régiókban a balesetek, a bűncselekmények és a szabálysértések megelőzése, felderítése érdekében folytatott rendőri feladatok egységes, hatékony és szakszerű végrehajtását szervezte és felügyelte a turisztikai idényben. A bizottság évről évre célként tűzi ki a nyári időszakban a szélsőségektől mentes közbiztonság garantálását, a közlekedés rendjének fenntartását, a turisztikai vonzerő megőrzését. A testület tagjainak - Somogy, Veszprém, Zala és Fejér megye rendőri szervei – tevékenységét, előre kidolgozott munkaterv alapján idén a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hangolta össze.

A BKKB társszervekkel, önkormányzatokkal, civil szervezetekkel együttműködve folytatott rendőri tevékenységét Vörös Ferenc rendőr ezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti helyettese, a BKKB elnöke összegezte. Az ezredes értékelőjében kiemelte, hogy az összefogás harmonikus és eredményes volt, melynek köszönhetően sem a helyi lakosok, sem az üdülni és pihenni vágyók biztonságát veszélyeztető kiemelt esemény a szezonban nem történt.

Dr. Kuczik János Zoltán rendőr dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes beszédében hangsúlyozta, hogy a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkájában évről-évre kiemelkedő szerepet kap az összehangolt, szakmailag kifogástalan rendőri tevékenység annak érdekében, hogy szavatolható legyen a hazánkba látogató turisták és a lakosság közbiztonságérzetének szilárd fenntartása.

Az ülés végén a BKKB jövő évi elnöki tisztségét jelképező vándorzászlót dr. Varga Péter r. dandártábornoktól, Fejér megyei rendőrfőkapitánytól Anda György rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese vette át.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsabán

A magát algériainak valló férfit a vasútállomáson ellenőrizték. Nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják.

 

Szerszámokat lopott

A kiskunmajsai rendőrök egy 21 éves helyi férfit gyanúsítanak a betöréssel.

 

Falfirkák a lakótelepen

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 28 éves helyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.