Lóháton is vigyáznak a biztonságra

2019. 07. 22., h - 13:20
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonkenesei Rendőrőrs lovas körzeti megbízottja és egy gyulafirátóti lovas polgárőr együtt teljesített szolgálatot Balatonfüreden.

A turisztikai idényben a megnövekedett vendégforgalom miatt többszörösére növekszik a Balaton-parti települések lakossága, ezért a gyalogos és gépkocsizó járőrszolgálat mellett ebben az időszakban fontos szerep jut a lovas rendőröknek, illetve polgárőröknek is. A gépjárművel nehezen megközelíthető helyekre is könnyen eljutó, a gyalogos szolgálatnál gyorsabb egységek nemcsak a strandok környékét, parkolókat, parkokat tartják szemmel, hanem a szűk utcákat, a kis forgalmú nyaraló övezeteket is rendszeresen felkeresik, ellenőrzik. A lovas járőrszolgálat fő célja a turisták, nyaralók, valamint a lakosság sérelmére elkövetett szabálysértések, bűncselekmények megelőzése, megakadályozása, és az állampolgárok szubjektív közbiztonság érzetének növelése.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság Balatonkenesei Rendőrőrsének lovas körzeti megbízottja egy lovas polgárőrrel közösen látott el szolgálatot 2019. július 20-án Balatonfüreden. A strandok, és azok környékének ellenőrzése alkalmával nagy örömmel fogadták a lovasokat az arra járók.

lovas járőr


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasan ütközött

A járművezető először egy jelzőtáblának, majd egy kandelábernek hajtott, aminek következtében az autója kigyulladt.

 

Autózni akart

Nyitva hagyott tehergépkocsit vitt el egy 18 éves férfi Nógrádszakálból.

 

Újra járható az 55-ös számú főút

Befejeződött a helyszíni szemle és a műszaki mentés az 55-ös számú főúton Ásotthalom közelében, ahol korábban személyi sérüléses baleset történt.