Táskákat lopott a férfi, a rendőrök rövid időn belül elfogták

2020. 08. 10., h - 15:04
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A tapolcai nyomozók gyanúsítottként kihallgatták az 51 éves bogádmindszenti lakost.

Az egyik sértett tett bejelentést a rendőrségre 2020. augusztus 8-án arról, hogy a badacsonytomaji strandon, a parton hagyott táskáját valaki ellopta, benne pénztárcájával, mobiltelefonokkal, bankkártyákkal, ékszerekkel, lakáskulccsal és iratokkal, melyek értéke több százezer forint összegnek felel meg.

A járőrök három órával később Badacsonytomaj egyik utcájában igazoltatták a feltételezett elkövetőt, mert a férfi elesett a kerékpárjával. Az intézkedés során a rendőrök megtalálták nála azoknak a tárgyaknak egy részét, melyeket a badacsonytomaji strandon lopott el a tulajdonostól.

A bogádmindszenti lakost orvosi ellátását követően a járőrök előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A férfi kihallgatása során beismerte tettét, továbbá azt is elmondta, hogy egy nappal korában Keszthelyen, egy padon felejtett táskát szintén ellopott, benne egy telefonnal és több ezer forinttal.

Az 51 éves elkövető ellen egyrendbeli lopás bűntett és egyrendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A badacsonytomaji lopásból származó értékeket a nyomozók visszaadták jogos tulajdonosának.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a strandra látogatók figyelmét, hogy az úgynevezett törölköző széf helyett az értékmegőrzőkben helyezzék el az iratokat, telefonokat, értékeiket, sem a parton, sem a gépkocsiban ne hagyjanak látható helyen táskákat, és az ablakokat is mindig zárják be, ha elhagyják a nyaralót, házat, akármilyen rövid időre is mennek el. Amennyiben bűncselekmény áldozatává váltak azonnal értesítsék a rendőrséget, ezzel is elősegítve a felderítés eredményességet és a kármegtérülést.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.