Vizet osztottak a rendőrök a kánikulában

2018. 08. 12., v - 19:55
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém megyei rendőrök a hőségben vizet osztottak és megelőzési tanácsokat adtak a közlekedőknek a 71-es számú főúton.

nyári idegenforgalmi szezon felélénkülésével főként a 71-es számú főút átutazó forgalma a Balaton-partra érkező turisták által jelentős mértékben megnő.  A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a balesetek és az esetleges forgalmi torlódások elkerülése miatt felügyelték és szükség esetén segítették a járművezetőket 2018. augusztus 12-én a délutáni és a kora esti órákban az M7-es autópálya balatonakarattyai leágazójánál, a 71-es számú főúton.

A rendőrök a hőségre való tekintettel a forgalmi okból várakozó gépjárművekben utazóknak hűtött ásványvizet osztottak és felhívták a figyelmüket arra, hogy a nagy meleg jelentősen megviseli a szervezetet, és ennek sokszor van szerepe a közlekedési balesetek bekövetkezésében.

A járművezetők a hőségben általában kevésbé tudnak koncentrálni, a megszokottnál figyelmetlenebbek és sok esetben türelmetlenebbek. A balesetek megelőzése érdekében a legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok betartása, azonban a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is kiemelten fontos. Hangsúlyozták, hogy aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé! Ha feltétlenül szükséges elindulni, akkor vezessenek mindig kipihenten és gyakrabban álljanak meg pihenni, felfrissülni, ilyenkor végtagjaikat kicsit nyújtóztassák ki, mely bizonyítottan megkönnyíti a további járművezetést! Fogyasszanak kellő mennyiségű folyadékot és mindig legyen hűtött ásványvíz vagy üdítőital a gépkocsiban! Legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot! A napon álló gépkocsit indulás előtt szellőztessék ki!

Ha megállnak a járművel, lehetőleg ne napos helyen parkoljanak! Soha ne hagyjanak a gépjárműben kisgyermeket vagy háziállatot, még rövid időre sem, mert a felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek!

Baleset-mentes közlekedést kíván a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság!

vízosztás

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Időben érkeztek

Nem észlelte a tüzet az a három jászalsószentgyörgyi gyermek, akiket rendőrök hoztak ki abból a házból, amelynek alsóépülete lángolt.