48. Kékszalag

2016. 07. 13., sze - 08:57
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Viharos szél nehezítheti a versenyt.

A 48.Kékszalag Erste World Nagydíj rendezője, a Magyar Vitorlás Szövetség, az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság közösen foglalt állást a 2016. július 14-én induló tradicionális tókerülő versennyel kapcsolatban. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, amely a verseny teljes idejére erős, helyenként viharos erejű szelet jeleznek.

A várható erős szél miatt a versenyzőket arra figyelmeztetik, hogy csak azok vágjanak neki a mintegy 155 kilométeres távnak, akik erre mind személyes képességeiket, mind pedig hajójuk műszaki állapotát tekintve megfelelően felkészültek. A részt vevő hajósok biztonsága meghatározó fontosságú.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság az alábbiakra hívja fel a résztvevők figyelmét:

1. A versenyen csak olyan hajóegységek induljanak el, amelyek mind legénységük képzettsége és gyakorlottsága, mind pedig hajójuk műszaki felkészítettsége és állapota alapján jól felkészültek a versenyre!

2. A verseny teljes ideje alatt legyenek készenlétben a kommunikációs, mentési és egyéb biztonsági eszközök, azok használhatóságát folyamatosan ellenőrizzék!

3. A hajóvezető személyes felelőséggel tartozik azért, hogy az adott időjárási körülmények között a kikötőből kihajózik-e és a versenyen részt vesz-e!

4. A verseny alatt az esetleges mentés a személyi mentésre korlátozódik, a technikai mentést a mentőegységek nem tudják biztosítani!

5. Amennyiben az időjárási körülmények a vártnál rosszabbak lesznek, akkor a versenyrendezőség a Balatoni Vizirendészeti Rendőrkapitányság véleménye alapján elhalasztja vagy felfüggeszti a versenyt!

6. A hajóegységek havária, baleset esetén a versenykoordinációs központ telefonszámát hívják: 06 30 533 9999, illetve az okostelefonokra feltölthető BalatonHelp alkalmazáson keresztül adják le segélyhívásukat a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata felé!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Stabil csapattal

Összeszokott állomány vigyázza Törökszentmiklós és a hozzá tartozó hat település 36 ezer lakójának nyugalmát. A rutinos zsaruknak kiváló a hely- és a személyismeretük, gyakran már egy tanú leírásából, a tolvaj mozgásából megmondják, kit kell keresni. Így volt január második hetében is, amikor minden tudomásukra jutott bűncselekményt felderítettek.

 

Megtalálta a tulajt az orgazda

Igencsak belecsaptak a húrokba, Észak-Magyar­ország legjelentősebb XXI. századi hangszerlopását követte el a háromfős bűnbanda.

 

Hittel szolgál

Kétszer szerelt fel rendőrnek. Igazából sosem tudott elszakadni a zsaruléttől, így ismét az állomány mellett döntött – immár felszentelt lelkészként Pallagi Andrea törzsőrmester, a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálója.

 

Jó válaszokat adtak

Tettek egy lépést a rendőrök és a diákok is, mondjuk, hogy félúton találkoztak. Az Országos Rendőr-főkapitányság nagyszabású börzén ajánlotta a hivatásos szolgálatot a pályaválasztás előtt állóknak.