48. Kékszalag

2016. 07. 13., sze - 08:57
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Viharos szél nehezítheti a versenyt.

A 48.Kékszalag Erste World Nagydíj rendezője, a Magyar Vitorlás Szövetség, az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság közösen foglalt állást a 2016. július 14-én induló tradicionális tókerülő versennyel kapcsolatban. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, amely a verseny teljes idejére erős, helyenként viharos erejű szelet jeleznek.

A várható erős szél miatt a versenyzőket arra figyelmeztetik, hogy csak azok vágjanak neki a mintegy 155 kilométeres távnak, akik erre mind személyes képességeiket, mind pedig hajójuk műszaki állapotát tekintve megfelelően felkészültek. A részt vevő hajósok biztonsága meghatározó fontosságú.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság az alábbiakra hívja fel a résztvevők figyelmét:

1. A versenyen csak olyan hajóegységek induljanak el, amelyek mind legénységük képzettsége és gyakorlottsága, mind pedig hajójuk műszaki felkészítettsége és állapota alapján jól felkészültek a versenyre!

2. A verseny teljes ideje alatt legyenek készenlétben a kommunikációs, mentési és egyéb biztonsági eszközök, azok használhatóságát folyamatosan ellenőrizzék!

3. A hajóvezető személyes felelőséggel tartozik azért, hogy az adott időjárási körülmények között a kikötőből kihajózik-e és a versenyen részt vesz-e!

4. A verseny alatt az esetleges mentés a személyi mentésre korlátozódik, a technikai mentést a mentőegységek nem tudják biztosítani!

5. Amennyiben az időjárási körülmények a vártnál rosszabbak lesznek, akkor a versenyrendezőség a Balatoni Vizirendészeti Rendőrkapitányság véleménye alapján elhalasztja vagy felfüggeszti a versenyt!

6. A hajóegységek havária, baleset esetén a versenykoordinációs központ telefonszámát hívják: 06 30 533 9999, illetve az okostelefonokra feltölthető BalatonHelp alkalmazáson keresztül adják le segélyhívásukat a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata felé!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.