A biztonságos készpénzfelvételre hívták fel a figyelmet

2016. 08. 09., k - 15:30
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A bankkártyák védelmére, valamint a pénzfelvétellel kapcsolatos hasznos információkra hívta fel a figyelmet a Balatonfüredi Rendőrkapitányság.

A kapitányság körzeti megbízottja, Jánka István címzetes rendőr zászlós rendészeti fakultációs diákokkal 2016. augusztus 8-án délután Balatonfüreden, a Tagore-sétányon, valamint az Arácsi utcában lévő ATM automata közelében szólította meg a járókelőket.

A beszélgetések során kihangsúlyozták, a kártyához tartozó PIN kód védelmének, valamint a napi limitált felvehető összeg beállításának jelentőségét.

Felhívták továbbá a figyelmet arra, hogy minden egyes tranzakció előtt érdemes ellenőrizni, nem szereltek-e idegen eszközt az automatára. Elmondták, hogy lopás vagy elvesztés esetén a bankkártyát a kibocsátó pénzintézetnél haladéktalanul le kell tiltatni.

Az érdeklődök részére továbbá átadták, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával készült „Bankkártyával is biztonságban!” című kiadványt, amely további hasznos információkat tartalmaz a bankkártya, valamint az automaták biztonságos használatára vonatkozóan.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam