A biztonságos készpénzfelvételre hívták fel a figyelmet

2016. 08. 09., k - 15:30
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A bankkártyák védelmére, valamint a pénzfelvétellel kapcsolatos hasznos információkra hívta fel a figyelmet a Balatonfüredi Rendőrkapitányság.

A kapitányság körzeti megbízottja, Jánka István címzetes rendőr zászlós rendészeti fakultációs diákokkal 2016. augusztus 8-án délután Balatonfüreden, a Tagore-sétányon, valamint az Arácsi utcában lévő ATM automata közelében szólította meg a járókelőket.

A beszélgetések során kihangsúlyozták, a kártyához tartozó PIN kód védelmének, valamint a napi limitált felvehető összeg beállításának jelentőségét.

Felhívták továbbá a figyelmet arra, hogy minden egyes tranzakció előtt érdemes ellenőrizni, nem szereltek-e idegen eszközt az automatára. Elmondták, hogy lopás vagy elvesztés esetén a bankkártyát a kibocsátó pénzintézetnél haladéktalanul le kell tiltatni.

Az érdeklődök részére továbbá átadták, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával készült „Bankkártyával is biztonságban!” című kiadványt, amely további hasznos információkat tartalmaz a bankkártya, valamint az automaták biztonságos használatára vonatkozóan.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy órán belül elfogták

A ceglédi rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a körözés hatálya alatt álló férfit, aki kedden reggel Cegléden egy idős hölgytől elrabolta a táskáját.

 

Nem jutott messzire

A szükséges eljárási cselekményeket elvégezve a kiskunmajsai rendőrök az iratokat átadták az ügyészségnek.

 

Nem tudott elszámolni az oszlopokkal

Több, mint félszáz akácoszlopot vitt el az ásotthalmi erdészet területéről egy helybeli férfi. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Ruhatolvaj Szegeden

Egy szegedi bevásárlóközpont egyik üzletéből nadrágot vitt el egy makói fiatal. A gyanúsított ezután egy másik boltból is lopott, ekkor azonban tetten érték.

 

Török kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Baleset az M0-ás autóúton

Az M5-ös autópálya irányába tartó oldalon, a 26. kilométernél egy teherautó és egy személyautó ütközött össze.