A biztonságos készpénzfelvételre hívták fel a figyelmet

2016. 08. 09., k - 15:30
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A bankkártyák védelmére, valamint a pénzfelvétellel kapcsolatos hasznos információkra hívta fel a figyelmet a Balatonfüredi Rendőrkapitányság.

A kapitányság körzeti megbízottja, Jánka István címzetes rendőr zászlós rendészeti fakultációs diákokkal 2016. augusztus 8-án délután Balatonfüreden, a Tagore-sétányon, valamint az Arácsi utcában lévő ATM automata közelében szólította meg a járókelőket.

A beszélgetések során kihangsúlyozták, a kártyához tartozó PIN kód védelmének, valamint a napi limitált felvehető összeg beállításának jelentőségét.

Felhívták továbbá a figyelmet arra, hogy minden egyes tranzakció előtt érdemes ellenőrizni, nem szereltek-e idegen eszközt az automatára. Elmondták, hogy lopás vagy elvesztés esetén a bankkártyát a kibocsátó pénzintézetnél haladéktalanul le kell tiltatni.

Az érdeklődök részére továbbá átadták, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával készült „Bankkártyával is biztonságban!” című kiadványt, amely további hasznos információkat tartalmaz a bankkártya, valamint az automaták biztonságos használatára vonatkozóan.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Régi ismeretségre hivatkozott

A budapesti nyomozók elfogták azt a nőt, aki ismeretlen társával felment egy idős asszony lakására, majd onnan pénzt, arany ékszert és tabletet lopott.

 

Baleset az M1-esen

Kocs közelében, a Budapest felé vezető oldalon csak a belső sáv járható.

 

Megindult a forgalom Szentesnél

Megszűnt a forgalomkorlátozás a 45-ös számú főúton, Szentes külterületén, ahol korábban személyi sérüléses baleset miatt volt teljes útlezárás.

 

Buszon lopott, keressük

A XXII. kerületi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.