A biztonságos készpénzfelvételre hívták fel a figyelmet

2016. 08. 09., k - 15:30
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A bankkártyák védelmére, valamint a pénzfelvétellel kapcsolatos hasznos információkra hívta fel a figyelmet a Balatonfüredi Rendőrkapitányság.

A kapitányság körzeti megbízottja, Jánka István címzetes rendőr zászlós rendészeti fakultációs diákokkal 2016. augusztus 8-án délután Balatonfüreden, a Tagore-sétányon, valamint az Arácsi utcában lévő ATM automata közelében szólította meg a járókelőket.

A beszélgetések során kihangsúlyozták, a kártyához tartozó PIN kód védelmének, valamint a napi limitált felvehető összeg beállításának jelentőségét.

Felhívták továbbá a figyelmet arra, hogy minden egyes tranzakció előtt érdemes ellenőrizni, nem szereltek-e idegen eszközt az automatára. Elmondták, hogy lopás vagy elvesztés esetén a bankkártyát a kibocsátó pénzintézetnél haladéktalanul le kell tiltatni.

Az érdeklődök részére továbbá átadták, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával készült „Bankkártyával is biztonságban!” című kiadványt, amely további hasznos információkat tartalmaz a bankkártya, valamint az automaták biztonságos használatára vonatkozóan.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Anya és fia rabolt pénzt az idős férfitól

Rablás miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves badacsonytördemici nő és 16 éves fia ellen, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Szemeteskukát dobáltak

A tiszakécskei nyomozók alig egy héten belül másodjára vették őrizetbe a tegnapi garázdaság egyik gyanúsítottját.

 

Kamionokban bújtak meg

Tompánál két tehergépjármű rakterében elbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két migráns csoport.

 

Két helyszín, két súlyos sérült

Gyulán egy kerékpárosnak, Orosházán egy kerékpárját toló gyalogosnak ütközött teherautó. A baleseteket a gyanú szerint mindkét esetben a tehergépkocsi-vezetők okozták. A rendőrség az ügyek vizsgálatát befejezte.