Az ittas vezetők kiszűrése a cél

2016. 08. 13., szo - 08:08
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság az idegenforgalmi szezonban célzott közlekedésrendészeti ellenőrzéseket folytat az ittas vezetők kiszűrése érdekében.

Vádemelési javaslattal zárult a napokban három ittas vezetés miatt indított eljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.

A nyári idegenforgalmi időszakban a kapitányság területén megemelkedett az ittas vezetők száma. Ez a tendencia már évekre visszamenőleg tapasztalható volt, ezért is helyeztek hangsúlyt a közúti ellenőrzések során a baleset-megelőzési szempontból veszélyes magatartás kiszűrésére. Az ellenőrzéseket a rendezvényeket elhagyó járművezetőkre is kiterjesztették. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2016. január – május hónapokban összesen 12 alkalommal jelzett az intézkedés alá vont gépjárművezetőknél alkoholfogyasztást a szonda, 2016. június 1. és augusztus 10. között már 29 sofőr ellen indult eljárás. A rendőrség kampányt folytat a „bulisofőr” beszervezése mellett, amellyel megelőzhető az ittas vezetők által okozott balesetek jelentős része.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életmentés összefogással - videóval frissítve

Fürdeni mentek a Drávára Felsőszentmártonnál, azonban egy gyermeket elsodort a víz, többen pedig egy kőgáton és egy szigeten rekedtek. A rendőrök, tűzoltók és mentők összefogásával sikerült megmenteni őket.

 

Kábítószert árult, fenyegetőzött

Fiataloknak is adott el kábítószert a gyanú szerint egy férfi Magyarbánhegyesen. Volt olyan fogyasztó, aki tartozást halmozott fel nála, őt megfenyegette. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte.