Baleset-megelőzés a Strand fesztiválon

2018. 08. 25., szo - 08:48
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei is részt vesznek az idei Strand zenei fesztiválon.

Az idén augusztus 21-én kezdődő fesztiválon a prevenciós előadók hasznos tanácsokkal látták el a helyszínen felállított baleset-megelőzési standnál a látogatókat. Az érdeklődők KRESZ-tesztet tölthettek ki, mellyel átismételték közlekedés legfontosabb szabályait, valamint kipróbálhatták a „részeg szemüveget” is.

A rendőrök kiemelték, hogy néhány jó tanács megtartásával és a tartós hőség emberi szervezetre gyakorolt veszélyeinek ismeretével megelőzhetők a balesetek. Felhívták a figyelmet, hogy aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé! Ha feltétlenül szükséges elindulni, akkor vezessen mindig kipihenten és gyakrabban álljon meg felfrissülni, és előre tervezze meg az útvonalat!  Fogyasszon kellő mennyiségű folyadékot és mindig legyen a gépkocsiban hűtött ásványvíz vagy üdítőital! Legyen türelmes, vezessen kissé lassabban, tartson nagyobb követési távolságot!

A szakemberek a baleset-megelőzési tanácsok mellé láthatósági mellényt, kerékpárlámpát, fényvisszaverő karkötőt ajándékoztak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bódult állapotban vezetett

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei Alsóregmecen egy férfit szűrtek ki a közúti forgalomból, aki bódult állapotban vezette járművét.

 

A lakásban érték tetten a tolvajt

A Szikszói Rendőrőrs munkatársai elfogták azt a férfit, aki alsóvadászon több családi házból és azok melléképületeiből lopott el különböző tárgyakat.