Baleset-megelőzés az oktató „mobil parkkal”

2017. 08. 22., k - 13:58
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Színes programokkal várták Hévízen a helyi lakosokat és a nyaraló vendégeket a közlekedésbiztonsági délutánon.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Autóklub munkatársai, valamint polgárőrök várták a helyi lakosokat és nyaralókat 2017. augusztus 21-én Hévízen, a gimnázium sportpályáján egy változatos baleset-megelőzési programmal. 

Az érdeklődők többféle bűn- és baleset-megelőzési tájékoztató közül választhattak, továbbá megtekinthették a rendőrség szolgálati járműveit is. A rendőrök hasznos információkkal szolgáltak a nyaraló vendégeknek az idegenforgalmi szezonnal összefüggő jogsértések megelőzésének lehetőségeiről. Felhívták a figyelmet arra, hogy csomagjaikat a vízparton ne hagyják őrizetlenül, értékeiket helyezzék biztonságba a fürdőhely megőrzőjében.

A Magyar Autóklub mobil parkjának segítségével a legbátrabbak kipróbálhatták a biztonságiöv-szimulátort, amely egy váratlan fékezés során fellépő ütközés erejét mutatja be. Gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokhoz kapcsolódó KRESZ-tesztet is töltöttek a vállalkozó kedvű gyerekek és felnőttek, a legügyesebbek jelképes ajándéktárgyat vehettek át.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Belehalt sérüléseibe

A 10-es számú főúton történt balesetben megsérült motoros a kórházban életét vesztette.

 

Szalagkorlátnak ütközött

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Bicske térségében lezárták a belső forgalmi sávot.