Baleset-megelőzés az oktató „mobil parkkal”

2017. 08. 22., k - 13:58
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Színes programokkal várták Hévízen a helyi lakosokat és a nyaraló vendégeket a közlekedésbiztonsági délutánon.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Autóklub munkatársai, valamint polgárőrök várták a helyi lakosokat és nyaralókat 2017. augusztus 21-én Hévízen, a gimnázium sportpályáján egy változatos baleset-megelőzési programmal. 

Az érdeklődők többféle bűn- és baleset-megelőzési tájékoztató közül választhattak, továbbá megtekinthették a rendőrség szolgálati járműveit is. A rendőrök hasznos információkkal szolgáltak a nyaraló vendégeknek az idegenforgalmi szezonnal összefüggő jogsértések megelőzésének lehetőségeiről. Felhívták a figyelmet arra, hogy csomagjaikat a vízparton ne hagyják őrizetlenül, értékeiket helyezzék biztonságba a fürdőhely megőrzőjében.

A Magyar Autóklub mobil parkjának segítségével a legbátrabbak kipróbálhatták a biztonságiöv-szimulátort, amely egy váratlan fékezés során fellépő ütközés erejét mutatja be. Gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokhoz kapcsolódó KRESZ-tesztet is töltöttek a vállalkozó kedvű gyerekek és felnőttek, a legügyesebbek jelképes ajándéktárgyat vehettek át.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.