Baleset-megelőzési foglalkozás a táborban

2016. 07. 19., k - 13:24
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonalmádi napközis táborban a rendőrök játékos formában hívták fel a gyerekek figyelmét a gyalogos és kerékpáros közlekedés veszélyeire.

A Balatonalmádi Szociális Alapellátó Szolgálat minden évben megszervezi a helybeli gyerekek napközis táborát. A program színesítésére idén felkérték a rendőrséget is. A gyereket 2016. július 18-án látogatták meg a rendőrök egy szolgálati gépkocsival és baleset-megelőzési játékokkal.

A villogó és szirénázó jármű izgalma mellé a bilincsbe verés élményével is megismerkedhettek a bátrabbak. A gyerekek a baleset-megelőzési foglalkozáson különböző közlekedési témájú kirakókat, kiszínezhető képeket kaptak, majd a megoldott feladat után megbeszélték a tanulságokat, a legfontosabb közlekedési szabályokat. Az iskolai tanulmányokat felfrissítve felelevenítették a közúti kerékpáros közlekedésre alkalmas jármű szabályos felszerelését, valamint a gyalogos közlekedés alapszabályait. A 8 - 13 éves gyerekek sorra mesélték a hallottak alapján eszükbe jutott történeteket, amelyek velük, szüleikkel, ismerőseikkel történtek. Ezeket az eseteket a rendőrökkel átbeszélve közösen vonta le a csoport a tanulságokat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam