Baleset-megelőzési foglalkozás a táborban

2016. 07. 19., k - 13:24
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonalmádi napközis táborban a rendőrök játékos formában hívták fel a gyerekek figyelmét a gyalogos és kerékpáros közlekedés veszélyeire.

A Balatonalmádi Szociális Alapellátó Szolgálat minden évben megszervezi a helybeli gyerekek napközis táborát. A program színesítésére idén felkérték a rendőrséget is. A gyereket 2016. július 18-án látogatták meg a rendőrök egy szolgálati gépkocsival és baleset-megelőzési játékokkal.

A villogó és szirénázó jármű izgalma mellé a bilincsbe verés élményével is megismerkedhettek a bátrabbak. A gyerekek a baleset-megelőzési foglalkozáson különböző közlekedési témájú kirakókat, kiszínezhető képeket kaptak, majd a megoldott feladat után megbeszélték a tanulságokat, a legfontosabb közlekedési szabályokat. Az iskolai tanulmányokat felfrissítve felelevenítették a közúti kerékpáros közlekedésre alkalmas jármű szabályos felszerelését, valamint a gyalogos közlekedés alapszabályait. A 8 - 13 éves gyerekek sorra mesélték a hallottak alapján eszükbe jutott történeteket, amelyek velük, szüleikkel, ismerőseikkel történtek. Ezeket az eseteket a rendőrökkel átbeszélve közösen vonta le a csoport a tanulságokat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M1-esen

Kocs közelében, a Budapest felé vezető oldalon csak a belső sáv járható.

 

Megindult a forgalom Szentesnél

Megszűnt a forgalomkorlátozás a 45-ös számú főúton, Szentes külterületén, ahol korábban személyi sérüléses baleset miatt volt teljes útlezárás.

 

Buszon lopott, keressük

A XXII. kerületi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Nyári nagyüzem

Akad terület, ahol nyáron uborkaszezon van – a rendőrségi munka nem ilyen. A bűn­üldözésben akkor indul a nagyüzem, amikor bűnözés üti fel a fejét. Június derekán a hajdúsági nyomozók három városban három férfit egymással összefüggő cselekmények elkövetése miatt fogtak el.