Baleset-megelőzési foglalkozás a táborban

2016. 07. 19., k - 13:24
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonalmádi napközis táborban a rendőrök játékos formában hívták fel a gyerekek figyelmét a gyalogos és kerékpáros közlekedés veszélyeire.

A Balatonalmádi Szociális Alapellátó Szolgálat minden évben megszervezi a helybeli gyerekek napközis táborát. A program színesítésére idén felkérték a rendőrséget is. A gyereket 2016. július 18-án látogatták meg a rendőrök egy szolgálati gépkocsival és baleset-megelőzési játékokkal.

A villogó és szirénázó jármű izgalma mellé a bilincsbe verés élményével is megismerkedhettek a bátrabbak. A gyerekek a baleset-megelőzési foglalkozáson különböző közlekedési témájú kirakókat, kiszínezhető képeket kaptak, majd a megoldott feladat után megbeszélték a tanulságokat, a legfontosabb közlekedési szabályokat. Az iskolai tanulmányokat felfrissítve felelevenítették a közúti kerékpáros közlekedésre alkalmas jármű szabályos felszerelését, valamint a gyalogos közlekedés alapszabályait. A 8 - 13 éves gyerekek sorra mesélték a hallottak alapján eszükbe jutott történeteket, amelyek velük, szüleikkel, ismerőseikkel történtek. Ezeket az eseteket a rendőrökkel átbeszélve közösen vonta le a csoport a tanulságokat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.