BIKESAFE program a Balaton Bike Fest futamon

2016. 07. 11., h - 13:42
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonfüredi rendőrök 2016. július 9-én országos kerékpár regisztrációs programmal várták a Bike Fest verseny résztvevőit.

A Balaton felvidéki kerékpáros országúti maraton versenyzői már 2016. július 9-én megérkeztek a balatonfüredi Tagore sétányra.

A BIKESAFE elnevezésű országos kerékpár regisztrációs program keretében a helyi rendőrök segítségével lehetőségük volt a kétkerekűek ingyenes nyilvántartásba vételére, illetve műszaki átvizsgáltatására is. A projekt lényege, hogy a regisztrált járművek eltulajdonítása esetén a sértett valamennyi lényeges adatot gyorsan át tud adni a nyomozó hatóságnak, illetve a rendőrség is könnyebben tudja azonosítani a lopott kétkerekűek tulajdonosait. Használt kerékpár vásárlása esetén pedig a leendő vásárlók rendelkezésére áll egy olyan nyilvántartás, amiben ellenőrizni tudják a kerékpár eredetét.

A versenyzők szívesen fogadták a kezdeményezést és többen is regisztráltak a helyi kapitányság bűnmegelőzési sátrában.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vigyázzon az adataira!

A rendőrség vádemelést javasol egy ceglédi férfi ellen, mert megváltoztatta egy Békés megyei nő e-mail fiókjának jelszavát. Állítása szerint csak tesztelte, hogy kellően biztonságosak-e a beállítások.

 

Hiába volt lehúzva a redőny

Az újpesti rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei alapján a helyszín közelében elfogták azt a két férfit, akik bemásztak egy ház ablakán és ellopták az ott alvó sértett értékeit.