BIKESAFE program a Balaton Bike Fest futamon

2016. 07. 11., h - 13:42
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonfüredi rendőrök 2016. július 9-én országos kerékpár regisztrációs programmal várták a Bike Fest verseny résztvevőit.

A Balaton felvidéki kerékpáros országúti maraton versenyzői már 2016. július 9-én megérkeztek a balatonfüredi Tagore sétányra.

A BIKESAFE elnevezésű országos kerékpár regisztrációs program keretében a helyi rendőrök segítségével lehetőségük volt a kétkerekűek ingyenes nyilvántartásba vételére, illetve műszaki átvizsgáltatására is. A projekt lényege, hogy a regisztrált járművek eltulajdonítása esetén a sértett valamennyi lényeges adatot gyorsan át tud adni a nyomozó hatóságnak, illetve a rendőrség is könnyebben tudja azonosítani a lopott kétkerekűek tulajdonosait. Használt kerékpár vásárlása esetén pedig a leendő vásárlók rendelkezésére áll egy olyan nyilvántartás, amiben ellenőrizni tudják a kerékpár eredetét.

A versenyzők szívesen fogadták a kezdeményezést és többen is regisztráltak a helyi kapitányság bűnmegelőzési sátrában.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Stabil csapattal

Összeszokott állomány vigyázza Törökszentmiklós és a hozzá tartozó hat település 36 ezer lakójának nyugalmát. A rutinos zsaruknak kiváló a hely- és a személyismeretük, gyakran már egy tanú leírásából, a tolvaj mozgásából megmondják, kit kell keresni. Így volt január második hetében is, amikor minden tudomásukra jutott bűncselekményt felderítettek.

 

Megtalálta a tulajt az orgazda

Igencsak belecsaptak a húrokba, Észak-Magyar­ország legjelentősebb XXI. századi hangszerlopását követte el a háromfős bűnbanda.

 

Hittel szolgál

Kétszer szerelt fel rendőrnek. Igazából sosem tudott elszakadni a zsaruléttől, így ismét az állomány mellett döntött – immár felszentelt lelkészként Pallagi Andrea törzsőrmester, a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálója.

 

Jó válaszokat adtak

Tettek egy lépést a rendőrök és a diákok is, mondjuk, hogy félúton találkoztak. Az Országos Rendőr-főkapitányság nagyszabású börzén ajánlotta a hivatásos szolgálatot a pályaválasztás előtt állóknak.