BIKESAFE program a Balaton Bike Fest futamon

2016. 07. 11., h - 13:42
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonfüredi rendőrök 2016. július 9-én országos kerékpár regisztrációs programmal várták a Bike Fest verseny résztvevőit.

A Balaton felvidéki kerékpáros országúti maraton versenyzői már 2016. július 9-én megérkeztek a balatonfüredi Tagore sétányra.

A BIKESAFE elnevezésű országos kerékpár regisztrációs program keretében a helyi rendőrök segítségével lehetőségük volt a kétkerekűek ingyenes nyilvántartásba vételére, illetve műszaki átvizsgáltatására is. A projekt lényege, hogy a regisztrált járművek eltulajdonítása esetén a sértett valamennyi lényeges adatot gyorsan át tud adni a nyomozó hatóságnak, illetve a rendőrség is könnyebben tudja azonosítani a lopott kétkerekűek tulajdonosait. Használt kerékpár vásárlása esetén pedig a leendő vásárlók rendelkezésére áll egy olyan nyilvántartás, amiben ellenőrizni tudják a kerékpár eredetét.

A versenyzők szívesen fogadták a kezdeményezést és többen is regisztráltak a helyi kapitányság bűnmegelőzési sátrában.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.