BIKESAFE program a Balaton Bike Fest futamon

2016. 07. 11., h - 13:42
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonfüredi rendőrök 2016. július 9-én országos kerékpár regisztrációs programmal várták a Bike Fest verseny résztvevőit.

A Balaton felvidéki kerékpáros országúti maraton versenyzői már 2016. július 9-én megérkeztek a balatonfüredi Tagore sétányra.

A BIKESAFE elnevezésű országos kerékpár regisztrációs program keretében a helyi rendőrök segítségével lehetőségük volt a kétkerekűek ingyenes nyilvántartásba vételére, illetve műszaki átvizsgáltatására is. A projekt lényege, hogy a regisztrált járművek eltulajdonítása esetén a sértett valamennyi lényeges adatot gyorsan át tud adni a nyomozó hatóságnak, illetve a rendőrség is könnyebben tudja azonosítani a lopott kétkerekűek tulajdonosait. Használt kerékpár vásárlása esetén pedig a leendő vásárlók rendelkezésére áll egy olyan nyilvántartás, amiben ellenőrizni tudják a kerékpár eredetét.

A versenyzők szívesen fogadták a kezdeményezést és többen is regisztráltak a helyi kapitányság bűnmegelőzési sátrában.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.