BikeSafe program Balatonedericsen

2017. 08. 24., cs - 14:01
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Ismét lehetőség nyílt a kétkerekűek regisztrációjára.

A kerékpárral közlekedők 2017. augusztus 24-én délelőtt a balatonedericsi Delta elágazásnál, a 71-es és a 84-es számú főútvonalak kereszteződésénél találkozhattak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Tapolcai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadóival.  

Az érdeklődők a BikeSafe program keretein belül egy országos nyilvántartási rendszerbe regisztráltathatták kerékpárjaikat. A regisztrációkor minden, a kétkerekűre vonatkozó adat rögzítésre kerül, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok és így azok nagyobb valószínűséggel kerülnek vissza jogos tulajdonosaikhoz.

A rendőrök hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal látták el a megjelenteket, hogyan óvhatják meg értékeiket minél hatékonyabban és miként kerülhetik el az áldozattá válást. A bűnmegelőzési előadók a személyes beszélgetés során felhívták a figyelmet arra, hogy az utcakaput és a lakás ajtaját még otthon tartózkodás alatt is érdemes zárva tartani, valamint a lakást elhagyva valamennyi ablakot célszerű bezárni. Hosszabb távollét alatt nagyobb biztonságot nyújt, ha egy megbízható ismerős naponta felügyeli a lakást és az otthon tartózkodás látszatát kelti.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.