BikeSafe program Balatonedericsen

2017. 08. 24., cs - 14:01
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Ismét lehetőség nyílt a kétkerekűek regisztrációjára.

A kerékpárral közlekedők 2017. augusztus 24-én délelőtt a balatonedericsi Delta elágazásnál, a 71-es és a 84-es számú főútvonalak kereszteződésénél találkozhattak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Tapolcai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadóival.  

Az érdeklődők a BikeSafe program keretein belül egy országos nyilvántartási rendszerbe regisztráltathatták kerékpárjaikat. A regisztrációkor minden, a kétkerekűre vonatkozó adat rögzítésre kerül, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok és így azok nagyobb valószínűséggel kerülnek vissza jogos tulajdonosaikhoz.

A rendőrök hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal látták el a megjelenteket, hogyan óvhatják meg értékeiket minél hatékonyabban és miként kerülhetik el az áldozattá válást. A bűnmegelőzési előadók a személyes beszélgetés során felhívták a figyelmet arra, hogy az utcakaput és a lakás ajtaját még otthon tartózkodás alatt is érdemes zárva tartani, valamint a lakást elhagyva valamennyi ablakot célszerű bezárni. Hosszabb távollét alatt nagyobb biztonságot nyújt, ha egy megbízható ismerős naponta felügyeli a lakást és az otthon tartózkodás látszatát kelti.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.