„BikeSafe” program Hévízen

2017. 08. 19., szo - 09:36
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Folytatódik a „Házhoz megyünk” elnevezéssel meghirdetett országos vagyonvédelmi program és a hozzá kapcsolódó „BikeSafe” program is.

A kezdeményezés lényege, hogy egy regisztrációt követően a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerülnek. A regisztrációkor minden, a kerékpárra vonatkozó adat, információ rögzítésre kerül, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok, így azok nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosaikhoz.

 

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai a jövő héten az alábbi helyszínen várják a program iránt érdeklődőket:

Helyszín:   Hévíz, Kossuth L. utca Városháza előtti szakasza, csatlakozva az „Uniós Szabadságok Napja” programhoz

Időpont:  2017. augusztus 21., 14 órától 17 óráig.

 

A résztvevők a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kapnak a rendőröktől a kerékpárok helyes lezárásával és a közlekedési szabályokkal kapcsolatban.

 

Néhány jó tanács a kerékpárlopások megelőzéséhez:

- Lehetőség szerint minden esetben zárja le a kétkerekűt, még akkor is, ha csak pár percre hagyja őrizetlenül!

- Figyeljen arra, hogy mihez erősíti a biciklit! Célszerű erős, masszív rögzítési pontot választani!

- Alkalmazzon olyan lakatolási technikát, amely megnehezíti a lopást!

- Javasolt forgalmas helyen hagyni a kerékpárt, mivel a nagy tömeg riasztóan hathat a tolvajokra!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.