Bűnmegelőzés a vár tövében

2016. 08. 12., p - 15:26
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság a Bakonyban és Nagyvázsonyban ügyelt a turisták vagyonbiztonságára.

Bár a Balaton parton nyaralók elsősorban a strandolás és a vízi sportok örömeit keresik, tervezett napi programjaikat egy-egy hidegfront jelentősen módosíthatja. Ilyenkor Veszprém megye északabbi tájait is benépesítik a kirándulók. A Veszprémi Rendőrkapitányság prevenciós stratégiája éppen az időjárás változására épült. A múlt szombati lehűlést követően számoltak az autós turisták jelenlétével a Bakony népszerű kirándulóhelyein, ahol kijelölt parkolókban, valamint más, arra alkalmas helyeken hagyják hátra gépjárműveiket és indulnak el a jelzett ösvényeken várak, kilátók és más idegenforgalmi attrakciók irányába. Ezeket a parkoló autókat vonta ellenőrzés alá 2016. augusztus 7-én a kapitányság megelőzési előadója, azt vizsgálva, nem maradtak-e az utastérben értékek és más olyan tárgyak, amelyek aktivizálhatják a gépkocsi-feltörőket.

A szerdán érkezett csapadék és a hétvéginél is markánsabb lehűlést követően 2016. augusztus 11-én, csütörtökön telt házra számítottak a veszprémi rendőrök Nagyvázsonyban. A vár és annak falain belül megtekinthető várjátékok, valamint a község múzeumai a várakozásnak megfelelően valóban sok látogatót vonzottak, akik között szép számmal akadtak külföldiek is. A kapitányság megelőzési előadója és a nagyvázsonyi polgárőrök visszatérően ellenőrizték az önkormányzat által működtetett parkolókat. Azoknak a turistáknak, akik táskát, pénztárcát hagytak az utastérben, személyesen hívták fel a figyelmüket a gépkocsi-feltörés veszélyére, vagy ha már az autójuktól távol voltak, a vagyonbiztonságra figyelmeztető szórólapot hagytak a szélvédőn hátra. Ezen kívül számos más, felnőtteknek szóló rendőrségi kiadványt és gyermekeknek készített közlekedésbiztonsági kifestőt adtak át a megszólított családoknak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pásztorórákra adta ki lakását

A gyanú szerint egy 32 éves bakonykoppányi nő több személynek is rendelkezésre bocsátotta lakását annak érdekében, hogy ott prostitúciós tevékenységet folytassanak.

 

Kamionban megbújt migráns

Tompánál egy külföldi férfi egy jármű rakterében elbújva, jogellenesen próbált bejutni Magyarország területére.

 

Mosolygós gödöllői zsaruk

Nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor egy városvezető a helyiek nevében azt mondja, hogy a mosolygó rendőrök városában élnek.

 

Tisztelgés Kopácsi Sándor előtt

A Rákoskeresztúri Új Köztemető 300-as díszparcellájában helyezték végső nyugalomra október 10-én dr. Kopácsi Sándor altábornagy, az 1956-os forradalom idején Budapest rendőrfőkapitánya, később Nagy Imre perének életfogytiglanra ítélt hatodrendű vádlottja és felesége, dr. Kopácsi Sándorné Torontóból hazahozott hamvait.

 

Emlékezve versengtek

Fiatalon elhunyt lőkiképzőjükre emlékeztek Veszprém megye zsarui október 3-án Csopakon.