Bűnmegelőzés a vár tövében

2016. 08. 12., p - 15:26
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság a Bakonyban és Nagyvázsonyban ügyelt a turisták vagyonbiztonságára.

Bár a Balaton parton nyaralók elsősorban a strandolás és a vízi sportok örömeit keresik, tervezett napi programjaikat egy-egy hidegfront jelentősen módosíthatja. Ilyenkor Veszprém megye északabbi tájait is benépesítik a kirándulók. A Veszprémi Rendőrkapitányság prevenciós stratégiája éppen az időjárás változására épült. A múlt szombati lehűlést követően számoltak az autós turisták jelenlétével a Bakony népszerű kirándulóhelyein, ahol kijelölt parkolókban, valamint más, arra alkalmas helyeken hagyják hátra gépjárműveiket és indulnak el a jelzett ösvényeken várak, kilátók és más idegenforgalmi attrakciók irányába. Ezeket a parkoló autókat vonta ellenőrzés alá 2016. augusztus 7-én a kapitányság megelőzési előadója, azt vizsgálva, nem maradtak-e az utastérben értékek és más olyan tárgyak, amelyek aktivizálhatják a gépkocsi-feltörőket.

A szerdán érkezett csapadék és a hétvéginél is markánsabb lehűlést követően 2016. augusztus 11-én, csütörtökön telt házra számítottak a veszprémi rendőrök Nagyvázsonyban. A vár és annak falain belül megtekinthető várjátékok, valamint a község múzeumai a várakozásnak megfelelően valóban sok látogatót vonzottak, akik között szép számmal akadtak külföldiek is. A kapitányság megelőzési előadója és a nagyvázsonyi polgárőrök visszatérően ellenőrizték az önkormányzat által működtetett parkolókat. Azoknak a turistáknak, akik táskát, pénztárcát hagytak az utastérben, személyesen hívták fel a figyelmüket a gépkocsi-feltörés veszélyére, vagy ha már az autójuktól távol voltak, a vagyonbiztonságra figyelmeztető szórólapot hagytak a szélvédőn hátra. Ezen kívül számos más, felnőtteknek szóló rendőrségi kiadványt és gyermekeknek készített közlekedésbiztonsági kifestőt adtak át a megszólított családoknak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset miatt teljes útlezárás Békés megyében

A 44-es számú főúton, Kardosnál két személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött össze. A jelenlegi információk szerint személyi sérülés nem történt, a helyszínelés miatt a főutat a rendőrség lezárta.

 

Kamionban bújtak meg

Két külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni Magyarország területére.

 

Együttműködési megállapodás

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége együttműködési megállapodásban rögzítette közös feladatait.

 

Vádemelés a betörő ellen

A hajdúböszörményi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint két lakóházba is betört.

 

Szeméremsértő rendőrkézen

A rendőrök - állampolgári bejelentést követően - rövid idő alatt elfogtak egy férfit, aki szeméremsértő módon mutogatta magát Győrben.