Bűnmegelőzés a vár tövében

2016. 08. 12., p - 15:26
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság a Bakonyban és Nagyvázsonyban ügyelt a turisták vagyonbiztonságára.

Bár a Balaton parton nyaralók elsősorban a strandolás és a vízi sportok örömeit keresik, tervezett napi programjaikat egy-egy hidegfront jelentősen módosíthatja. Ilyenkor Veszprém megye északabbi tájait is benépesítik a kirándulók. A Veszprémi Rendőrkapitányság prevenciós stratégiája éppen az időjárás változására épült. A múlt szombati lehűlést követően számoltak az autós turisták jelenlétével a Bakony népszerű kirándulóhelyein, ahol kijelölt parkolókban, valamint más, arra alkalmas helyeken hagyják hátra gépjárműveiket és indulnak el a jelzett ösvényeken várak, kilátók és más idegenforgalmi attrakciók irányába. Ezeket a parkoló autókat vonta ellenőrzés alá 2016. augusztus 7-én a kapitányság megelőzési előadója, azt vizsgálva, nem maradtak-e az utastérben értékek és más olyan tárgyak, amelyek aktivizálhatják a gépkocsi-feltörőket.

A szerdán érkezett csapadék és a hétvéginél is markánsabb lehűlést követően 2016. augusztus 11-én, csütörtökön telt házra számítottak a veszprémi rendőrök Nagyvázsonyban. A vár és annak falain belül megtekinthető várjátékok, valamint a község múzeumai a várakozásnak megfelelően valóban sok látogatót vonzottak, akik között szép számmal akadtak külföldiek is. A kapitányság megelőzési előadója és a nagyvázsonyi polgárőrök visszatérően ellenőrizték az önkormányzat által működtetett parkolókat. Azoknak a turistáknak, akik táskát, pénztárcát hagytak az utastérben, személyesen hívták fel a figyelmüket a gépkocsi-feltörés veszélyére, vagy ha már az autójuktól távol voltak, a vagyonbiztonságra figyelmeztető szórólapot hagytak a szélvédőn hátra. Ezen kívül számos más, felnőtteknek szóló rendőrségi kiadványt és gyermekeknek készített közlekedésbiztonsági kifestőt adtak át a megszólított családoknak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán férfi egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Szakértői véleményünk szerint…

Egy igazságügyi orvos szakértői és egy igazságügyi műszaki szakértői iroda összevonásával jött létre az a szakértői intézet, amely 2017 óta a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Miskolci Intézete lett.

 

Szakértők Szombathelyen

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Szombathelyi Intézetének jogelődje 2001. január 1-jén kezdte meg tevékenységét, hozzátartozott a Zalaegerszegi Orvoscsoport.

 

Veszélyes pihenni a leállósávban

A szakemberek a gyorsforgalmi utakon, a sztrádákon és autóutakon való közlekedést tartják a legbiztonságosabbnak Európa-szerte, hiszen az egységnyi útszakaszra vonatkozó balesetek száma itt a legalacsonyabb. A leállósávot azonban csak végszükség, azonnali megállásra kényszerítő műszaki hiba esetén szabad igénybe venni.

 

Nyílt nap a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban

A Magyar Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rendőri szolgálatot választanák hivatásuknak, ezen lehetőség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is adott.

 

Csalás: a pénz ment, de semmi nem jött

Fűnyíró traktort szeretett volna vásárolni egy internetes oldalon egy mezőkovácsházi férfi. Meg is egyezett egy gödi hirdetővel, akinek elküldte a kialkudott vételárat, de a fűnyíró nem érkezett meg. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.