Bűnmegelőzés a vár tövében

2016. 08. 12., p - 15:26
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság a Bakonyban és Nagyvázsonyban ügyelt a turisták vagyonbiztonságára.

Bár a Balaton parton nyaralók elsősorban a strandolás és a vízi sportok örömeit keresik, tervezett napi programjaikat egy-egy hidegfront jelentősen módosíthatja. Ilyenkor Veszprém megye északabbi tájait is benépesítik a kirándulók. A Veszprémi Rendőrkapitányság prevenciós stratégiája éppen az időjárás változására épült. A múlt szombati lehűlést követően számoltak az autós turisták jelenlétével a Bakony népszerű kirándulóhelyein, ahol kijelölt parkolókban, valamint más, arra alkalmas helyeken hagyják hátra gépjárműveiket és indulnak el a jelzett ösvényeken várak, kilátók és más idegenforgalmi attrakciók irányába. Ezeket a parkoló autókat vonta ellenőrzés alá 2016. augusztus 7-én a kapitányság megelőzési előadója, azt vizsgálva, nem maradtak-e az utastérben értékek és más olyan tárgyak, amelyek aktivizálhatják a gépkocsi-feltörőket.

A szerdán érkezett csapadék és a hétvéginél is markánsabb lehűlést követően 2016. augusztus 11-én, csütörtökön telt házra számítottak a veszprémi rendőrök Nagyvázsonyban. A vár és annak falain belül megtekinthető várjátékok, valamint a község múzeumai a várakozásnak megfelelően valóban sok látogatót vonzottak, akik között szép számmal akadtak külföldiek is. A kapitányság megelőzési előadója és a nagyvázsonyi polgárőrök visszatérően ellenőrizték az önkormányzat által működtetett parkolókat. Azoknak a turistáknak, akik táskát, pénztárcát hagytak az utastérben, személyesen hívták fel a figyelmüket a gépkocsi-feltörés veszélyére, vagy ha már az autójuktól távol voltak, a vagyonbiztonságra figyelmeztető szórólapot hagytak a szélvédőn hátra. Ezen kívül számos más, felnőtteknek szóló rendőrségi kiadványt és gyermekeknek készített közlekedésbiztonsági kifestőt adtak át a megszólított családoknak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.