Egy nap halálos közlekedési balesetek nélkül

2018. 09. 19., sze - 12:43
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is csatlakoztak a TISPOL kezdeményezéséhez.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) 2018-ban is meghirdette az EDWARD Napot. A kezdeményezés célja, hogy szeptember 19-én senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az „EDWARD” mozaikszó, az European Day Without a Road Death (Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szavak kezdőbetűiből tevődik össze.

A TISPOL az EDWARD Nap alkalmával azt szeretné elérni, hogy valamennyi úthasználó gondolkodjon el: mennyire veszélyes lehet a közúti közlekedés, milyen kockázatok érhetik őt a mindennapi közlekedés során, és gondolja át azt is, hogy saját magatartása milyen veszélyhelyzeteket idézhet elő mások számára, és hogyan lehet ezeket a kockázatokat csökkenteni.

A szervezők az előző évek tapasztalataira építve úgy gondolják, hogy az EDWARD jelentős mértékben hozzájárulhat a közúti balesetek, a tragédiák és a súlyos közúti közlekedési balesetek további csökkentéséhez.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei a megye egész területén, a közlekedésbiztonsági szempontból kiemelt kockázatú gyalogátkelőhelyek közvetlen környezetében, a járművezetők, valamint gyalogosok által elkövetett jogsértések megelőzése érdekében ellenőrzéseket és demonstratív rendőri jelenlétet biztosítanak.

 

... hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam