Kerékpárokat regisztráltak Hévízen

2017. 08. 22., k - 15:05
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A helyi gimnázium sportpályáján várták az érdeklődőket a Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai.

Hévízen, a gimnázium sportpályáján felállított bűnmegelőzési standnál várták 2017. augusztus 21-én munkatársaink az érdeklődőket és adtak felvilágosítást a hozzájuk fordulóknak a „Házhoz megyünk”, valamint a „BikeSafe” vagyonvédelmi programokkal kapcsolatban.

A helyszínre kilátogatók regisztráltathatták kerékpárjukat is. Minden, a kétkerekűre vonatkozó adat rögzítésre került egy nyilvántartási rendszerbe, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a Rendőrség munkáját és elősegíti azt, hogy a bicikli mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához.

A kerékpárlopások megelőzése érdekében célszerű az alábbiakra figyelmet fordítani.

- Lehetőség szerint minden esetben zárja le a kétkerekűt, még akkor is, ha csak pár percre hagyja őrizetlenül!

- Figyeljen arra, hogy lehetőség szerint erős, masszív rögzítési ponthoz erősítse a biciklit!

- Alkalmazzon olyan lakatolási technikát, amely megnehezíti az eltulajdonítást!

- Javasolt forgalmas helyen hagyni a kétkerekűt, mivel a nagy tömeg riasztóan hathat a tolvajokra.

Amennyiben kerékpárját eltulajdonították, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívó telefonszámon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.