Készpénzfelvétel biztonságosan

2016. 07. 13., sze - 14:40
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A biztonságos készpénzfelvételről és a bankkártyák védelméről tájékoztatták a lakosságot a balatonalmádi rendőrök.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság egyenruhásai 2016. július 11-én Balatonalmádi belvárosában, az ATM automaták közelében szólították meg a járókelőket. A beszélgetés során kihangsúlyozták, hogy a cédulára vagy kártyatokra feljegyzett PIN kód megkönnyíti a tolvajok dolgát, valamint célszerű vásárlási limit beállításával védeni a bankszámlán levő megtakarítást. Felhívták a figyelmet arra is, hogy érdemes a készpénzfelvétel előtt ellenőrizni a bankkártya behelyezésére szolgáló kártyakiadó, valamint a pénzkiadó nyílást, továbbá az elveszett vagy ellopott bankkártyát haladéktalanul le kell tiltatni.

A megszólítottak számára átadták a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával készült „Bankkártyával is biztonságban!” című kiadványt, amely további hasznos információkat tartalmaz a bankkártya és a PIN kód védelmével, valamint a bankautomaták biztonságos használatával kapcsolatban. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.