Öt embert mentettek ki a Velencei-tóból

2018. 08. 24., p - 11:22
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A mentés idején II. fokú viharjelzés volt érvényben.

A vízi rendőrök a Velencei-tó Nagy-tisztás elnevezésű vízterületéről mentettek ki 2018. augusztus 23-án délután három személyt. Egy 26 éves budapesti nő két társával együtt egy SUP deszkával próbált a partra jutni, azonban az erős hullámzás miatt önerejükből ez nem sikerült. Az intézkedő rendőrök a bajba jutott személyeket szolgálati kisgéphajójukba segítették és a strandeszközzel együtt a gárdonyi strandra vitték.

 

A vízi körzeti megbízottak 2018. augusztus 23-án délután a Velencei-tó Templom-tisztás elnevezésű vízterületén lettek figyelmesek egy sodródó gumicsónakra. A csónakban két személy tartózkodott, akik elmondták, hogy az erős szél miatt önerőből képtelenek voltak kievezni a partra. A 29 éves törteli nőt és a 27 éves szerencsi férfit a strandeszközzel együtt a rendőrök szolgálati kisgéphajójukkal biztonsággal partra vitték.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Segítségnyújtás elmulasztása lehet a vád

A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást annak a tolnai sofőrnek az ügyében, aki a gyanú szerint balesetet okozott és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.