Rendőrségi programok a strandon

2016. 08. 16., k - 14:20
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Eredményesen zárult a Balatonalmádi Rendőrkapitányság prevenciós célú „Strandi road-show” elnevezésű program-sorozata.

A társszervek közreműködésével 2016. július 2-án Balatonalmádiban útjára indított rendezvény-sorozattal a kapitányság illetékességi területének Balaton-parti településeit keresték meg. A program során a strandokon pihenő helybeli lakosokat és nyaraló vendégeket szólították meg bűn- és baleset-megelőzési célzattal. Gyermekek és felnőttek is örömmel fogadták a rendhagyó kezdeményezést, amely alkalmat adott a tűzoltóautó, a mentő és a rendőr szolgálati gépkocsik megismerésére, illetve az újraélesztés elsajátítására. A nyári nagy melegben is záporozó kérdések igazolták, hogy a program az információ átadás kiváló fóruma, akár a standokon is.

A rendőrség az áldozattá válás megelőzésére helyezte a hangsúlyt. A bűncselekmények áldozattá válásának megelőzését szolgáló tájékoztatók mellett játékos formában, a különböző közlekedési témájú puzzle kirakásával, „részeg szemüveg” viselése közben végrehajtott feladatok során frissíthették fel KRESZ ismereteiket úgy a felnőtt gépjárművezetők, mint a kerékpározó gyerekek, akik a „jó láthatóságot” elősegítő eszközöket kaptak ajándékba.

A program része volt a „BikeSafe” elnevezésű civil kezdeményezés népszerűsítése. A kampány során regisztrált kerékpárok adatai egy internetes adatbázisba kerülnek. Az egyre bővülő adatbázis segíti az eltűnt kerékpárok megtalálását, és a hatóság felderítő munkáját is

A 2016. augusztus 13-án Balatonalmádi budatavai strandján zárult, a rendőrség által kezdeményezett „Strandi road-show” együttműködő partnerei voltak a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balatonfűzfői Tűzoltósága, a Veszprém Megyei Mentőszolgálat balatonakarattyai mentő egysége és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának balatoni képviselője.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset Kőbányán

Rendőri irányítás mellett egy sávon halad a forgalom a Mázsa téri magasságkorlátozó kapunál.