Rendőrségi „road-show” a balatonfűzfői strandon

2016. 08. 01., h - 15:48
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Visszatért a kánikula és folytatódott a Balatonalmádi Rendőrkapitányság strandi „road-show”-ja.

A rendezvényt a rendőrkapitányság a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Szolgálat balatonfűzfői hivatásos tűzoltóival és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának balatoni képviselőivel együttműködve tartotta meg 2016. július 30-án a Balatonfűzfői Föveny strandon.

A bűn- és baleset-megelőzési program során a rendőrautó és a tűzoltóautó inkább a gyerekeket hozta lázba, míg a „részeg szemüveget” jellemzően a felnőttek próbálták ki nagy lelkesedéssel. A legkisebbek játékos formában, közlekedési puzzle kirakásával, színezők segítségével ismerkedhettek meg a KRESZ szabályaival.

A rendőrök a strandi lopások, gépkocsi-feltörések megelőzését szolgáló tájékoztató kiadványokat adtak át az érdeklődőknek. Az együttműködő szolgálatok képviselői tanácsokkal szolgáltak a nyár veszélyeivel, a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedéssel, valamint a fürdőzés szabályaival kapcsolatban. Az újraélesztést szakemberek iránymutatásával gyakorolhatták be az érdeklődők.

A balatoni kerékpárkörút balatonfűzfői szakaszán a rendőrök a „Bikesafe” program keretében regisztrálták a járműveket. A rendőrség munkatársai a www.bikesafe.hu weboldalon regisztrálták a kerékpár minden olyan jellemzőjét, adatát – illetve fotóját -, amely egy későbbi felderítés vagy azonosítás során fontos lehet a jármű tulajdonosának megtalálásához. A regisztrált járművek tulajdonosának egy matricát is adtak, amely azt jelzi, hogy a kerékpár szerepel az adatbázisban.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.