Rendőrségi „road-show” a balatonfűzfői strandon

2016. 08. 01., h - 15:48
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Visszatért a kánikula és folytatódott a Balatonalmádi Rendőrkapitányság strandi „road-show”-ja.

A rendezvényt a rendőrkapitányság a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Szolgálat balatonfűzfői hivatásos tűzoltóival és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának balatoni képviselőivel együttműködve tartotta meg 2016. július 30-án a Balatonfűzfői Föveny strandon.

A bűn- és baleset-megelőzési program során a rendőrautó és a tűzoltóautó inkább a gyerekeket hozta lázba, míg a „részeg szemüveget” jellemzően a felnőttek próbálták ki nagy lelkesedéssel. A legkisebbek játékos formában, közlekedési puzzle kirakásával, színezők segítségével ismerkedhettek meg a KRESZ szabályaival.

A rendőrök a strandi lopások, gépkocsi-feltörések megelőzését szolgáló tájékoztató kiadványokat adtak át az érdeklődőknek. Az együttműködő szolgálatok képviselői tanácsokkal szolgáltak a nyár veszélyeivel, a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedéssel, valamint a fürdőzés szabályaival kapcsolatban. Az újraélesztést szakemberek iránymutatásával gyakorolhatták be az érdeklődők.

A balatoni kerékpárkörút balatonfűzfői szakaszán a rendőrök a „Bikesafe” program keretében regisztrálták a járműveket. A rendőrség munkatársai a www.bikesafe.hu weboldalon regisztrálták a kerékpár minden olyan jellemzőjét, adatát – illetve fotóját -, amely egy későbbi felderítés vagy azonosítás során fontos lehet a jármű tulajdonosának megtalálásához. A regisztrált járművek tulajdonosának egy matricát is adtak, amely azt jelzi, hogy a kerékpár szerepel az adatbázisban.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsokat szállított

Egy moldáv férfi által vezetett kisteherautó ellenőrzése során hét határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Velük szemben a román hatóságok járnak el.

 

Halálos baleset a 1111-es úton

Esztergom térségében egy személygépkocsi fának ütközött, majd kigyulladt. A baleset során a jármű vezetője életét vesztette.

 

Forgalomkorlátozás Szekszárdon

A Nemzeti Ünnep alkalmából szervezett rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében 2018. október 23-án az alábbi forgalomkorlátozásokra lehet számítani a városban.