Segítettek a balatoni vízirendőrök

2017. 08. 28., h - 10:56
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A siófoki és a balatonfüredi rendőrök homokpadon fennakadt és sérült vitorlásoknak segítettek.

A Szántód előtti vízterületen, a „Tihanyi cső” környékén, 2017. augusztus 27-én a délutáni órákban a siófoki vízirendőrök, két személlyel a fedélzetén, egy homokpadon fennakadt vitorlásnak segítettek. A rendőrök a szolgálati kisgéphajóval a vitorlás kishajót vontára vették, majd a mélyvíz irányába vontatták. 

A Tihany előtti vízterületen, 2017. augusztus 27-én az esti órákban, a parttól 50 méterre egy vitorlás hajó egy másik vitorlást vontatott, azonban az erős szélben nem tudtak önerőből a kikötőig eljutni. A balatonfüredi vízirendőrök a szolgálati kisgéphajóval a sérült, vontatott vitorlást - négy fővel a fedélzetén - vontára vették és a kikötőben biztonságba helyezték. Eközben a vontatásban résztvevő vitorlás is biztonságban a kikötőbe ért. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.