Útjára indult a Kék Karaván (videóval)

2016. 07. 21., cs - 12:34
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a Füred Kemping területén rendezte meg a Kék Karaván elnevezésű prevenciós programjának első rendezvényét.

A Kék Karaván komplex bűn- és baleset-megelőzési programot a Balatonfüredi Rendőrkapitányság első alkalommal rendezte meg 2016. július 20-án, a délutáni órákban a kemping területén.

A Balatoni Fejlesztési Tanács támogatásával létrejövő program komplex jellegét tükrözi, hogy a rendőrség mellett a társszervek: a katasztrófavédelem és a polgárőrség is részt vállaltak a megvalósításában. A Kék Karaván programjain a balatonfüredi középiskola rendészeti fakultációs képzésén tanuló diákok szakmai gyakorlat keretében vesznek részt.

A balatonfüredi kemping területén a rendőrök különböző baleset-megelőzési programokat szerveztek. A látogatók kerékpáros ügyességi pályán mérhették fel tudásukat, lehetőség nyílt az úgynevezett „részeg szemüveg” és a biztonsági öv szimulátor kipróbálására.

Az érdeklődők a rendezvény alkalmával közlekedésbiztonsági feladatokat oldottak meg, amelyek helyes kitöltői a láthatóságot és könnyebb észlelhetőséget biztosító prevenciós ajándékokat kaptak.

 

A Kék Karaván következő állomásai:

2016. július 28-án Balatonfüred, Füred – Kemping

2016. augusztus 10-én Balatonfüred, Füred – Kemping

2016. augusztus 11-én Alsóörs, Pelso Kemping

2016. augusztus 18-án Balatonakali, Strand-Holiday Kemping

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárták a nyomozást

Egy 77 éves férfi lőszereket tartott magánál engedély nélkül Balassagyarmaton.

 

Telefont rabolt

A rendőrök néhány órán belül elfogták azt a fiatalkorút, aki Miskolcon erőszakkal elvette egy gyermek mobiltelefonját.