Útjára indult a Kék Karaván (videóval)

2016. 07. 21., cs - 12:34
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a Füred Kemping területén rendezte meg a Kék Karaván elnevezésű prevenciós programjának első rendezvényét.

A Kék Karaván komplex bűn- és baleset-megelőzési programot a Balatonfüredi Rendőrkapitányság első alkalommal rendezte meg 2016. július 20-án, a délutáni órákban a kemping területén.

A Balatoni Fejlesztési Tanács támogatásával létrejövő program komplex jellegét tükrözi, hogy a rendőrség mellett a társszervek: a katasztrófavédelem és a polgárőrség is részt vállaltak a megvalósításában. A Kék Karaván programjain a balatonfüredi középiskola rendészeti fakultációs képzésén tanuló diákok szakmai gyakorlat keretében vesznek részt.

A balatonfüredi kemping területén a rendőrök különböző baleset-megelőzési programokat szerveztek. A látogatók kerékpáros ügyességi pályán mérhették fel tudásukat, lehetőség nyílt az úgynevezett „részeg szemüveg” és a biztonsági öv szimulátor kipróbálására.

Az érdeklődők a rendezvény alkalmával közlekedésbiztonsági feladatokat oldottak meg, amelyek helyes kitöltői a láthatóságot és könnyebb észlelhetőséget biztosító prevenciós ajándékokat kaptak.

 

A Kék Karaván következő állomásai:

2016. július 28-án Balatonfüred, Füred – Kemping

2016. augusztus 10-én Balatonfüred, Füred – Kemping

2016. augusztus 11-én Alsóörs, Pelso Kemping

2016. augusztus 18-án Balatonakali, Strand-Holiday Kemping

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.