A pihenés alatt is biztonságban

2019. 06. 26., sze - 11:10
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A jó idő beköszöntével a strandokon és a turisztikai szempontból kiemelten fontos helyeken is jelen vannak a bűnmegelőzési szakembereink.

A nyári meleg beköszöntével megélénkül a Velencei-tó partján levő strandok, valamint a wellness szállodák forgalma. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság évről-évre kiemelt figyelmet fordít a Velencei-tóhoz látogató pihenni és kirándulni vágyók, valamint a tó térségében élők szubjektív közbiztonságérzetének fenntartására.

A kábítószer-ellenes világnaphoz kapcsolódóan a tóparton felállított bűnmegelőzési standon a nyári szezonban előadásokat hallgathatnak meg a drogfogyasztás kockázatairól, valamint felpróbálhatják az alkohol és drogok hatásait szemléltető szemüvegeket is.  

A feladatokat megoldó gyermekek ajándékot, a szülők, nagyszülők bűnmegelőzési kiadványokat kapnak a rendőröktől.

Az előző évekhez hasonlóan a tóparton szolgálatot teljesítő kollégák mellett a rendészeti pályaorientációs diákok prevenciós kiadványok és speciális vagyonvédelmi tanácsok segítségével látják el az érdeklődőket értékeik és vagyontárgyaik megóvása érdekében.

  • A parkolás kezdetekor ellenőrizzék, esetleg maradt-e a gépkocsi utasterében értékes vagyontárgy!
  • A látható helyen hagyott táska vagy ruházat akkor is felhívja az elkövető figyelmét, ha abban nincs érték, mivel ezt nem tudhatja a tolvaj!
  • A jármű ajtaját zárják le, az ablakokat húzzák fel amikor kiszálltak a kocsiból, még akkor is, ha csak rövid időre távoznak!
  • Az indítókulcsot mindig tartsák maguknál, azt biztonságos helyen tárolják!
  • Amennyiben azt tapasztalják, hogy feltörték kocsijukat, tegyenek bejelentést a rendőrségen és ne nyúljanak semmihez, hiszen a gépkocsit és annak környezetét a rendőrség vizsgálni fogja!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozataivá válnak, hívják a rendőrség 107-es vagy 112-es  ingyenesen hívható központi segélyhívó számainak valamelyikét!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Afgán határsértők két szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.