A pihenés alatt is biztonságban

2019. 06. 26., sze - 11:10
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A jó idő beköszöntével a strandokon és a turisztikai szempontból kiemelten fontos helyeken is jelen vannak a bűnmegelőzési szakembereink.

A nyári meleg beköszöntével megélénkül a Velencei-tó partján levő strandok, valamint a wellness szállodák forgalma. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság évről-évre kiemelt figyelmet fordít a Velencei-tóhoz látogató pihenni és kirándulni vágyók, valamint a tó térségében élők szubjektív közbiztonságérzetének fenntartására.

A kábítószer-ellenes világnaphoz kapcsolódóan a tóparton felállított bűnmegelőzési standon a nyári szezonban előadásokat hallgathatnak meg a drogfogyasztás kockázatairól, valamint felpróbálhatják az alkohol és drogok hatásait szemléltető szemüvegeket is.  

A feladatokat megoldó gyermekek ajándékot, a szülők, nagyszülők bűnmegelőzési kiadványokat kapnak a rendőröktől.

Az előző évekhez hasonlóan a tóparton szolgálatot teljesítő kollégák mellett a rendészeti pályaorientációs diákok prevenciós kiadványok és speciális vagyonvédelmi tanácsok segítségével látják el az érdeklődőket értékeik és vagyontárgyaik megóvása érdekében.

  • A parkolás kezdetekor ellenőrizzék, esetleg maradt-e a gépkocsi utasterében értékes vagyontárgy!
  • A látható helyen hagyott táska vagy ruházat akkor is felhívja az elkövető figyelmét, ha abban nincs érték, mivel ezt nem tudhatja a tolvaj!
  • A jármű ajtaját zárják le, az ablakokat húzzák fel amikor kiszálltak a kocsiból, még akkor is, ha csak rövid időre távoznak!
  • Az indítókulcsot mindig tartsák maguknál, azt biztonságos helyen tárolják!
  • Amennyiben azt tapasztalják, hogy feltörték kocsijukat, tegyenek bejelentést a rendőrségen és ne nyúljanak semmihez, hiszen a gépkocsit és annak környezetét a rendőrség vizsgálni fogja!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozataivá válnak, hívják a rendőrség 107-es vagy 112-es  ingyenesen hívható központi segélyhívó számainak valamelyikét!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályaorientációs nap Dabason

A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. október 16-án a dabasi Gyóni Géza Általános Iskola és a Szent János Katolikus Általános Iskola tanulói részére tartottak pályaorientációs napot.

 

Közös életet ígért, milliókat kért

Megismerkedésükkor munkát kínált egy szarvasi nő egy kecskeméti férfinak, majd azt mondta neki, hogy össze akar költözni vele, csak fel kell újítani azt a házat, amiben lakni fognak. Így vette rá arra, hogy közel 3 millió forintot adjon neki.

 

Keressük Demeter Zoltánt

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 31 éves, sátoraljaújhelyi férfi eltűnése ügyében.

 

Ittasság a gyanú

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 28 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 41. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Nyomokból olvastak

Szeptember 26-án valószínűleg a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek bűnügyi technikai osztály kutyavezetői alosztályának dunakeszi objektuma volt a legkevésbé áhított hely a törvény elől bujkálni szándékozók számára.

 

Drogériából loptak, keressük őket

A székesfehérvári rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt keresik a fényképfelvételeken látható ismeretlen elkövetőket.