BikeSafe program Balatonedericsen

2017. 08. 24., cs - 14:01
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Ismét lehetőség nyílt a kétkerekűek regisztrációjára.

A kerékpárral közlekedők 2017. augusztus 24-én délelőtt a balatonedericsi Delta elágazásnál, a 71-es és a 84-es számú főútvonalak kereszteződésénél találkozhattak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Tapolcai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadóival.  

Az érdeklődők a BikeSafe program keretein belül egy országos nyilvántartási rendszerbe regisztráltathatták kerékpárjaikat. A regisztrációkor minden, a kétkerekűre vonatkozó adat rögzítésre kerül, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok és így azok nagyobb valószínűséggel kerülnek vissza jogos tulajdonosaikhoz.

A rendőrök hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal látták el a megjelenteket, hogyan óvhatják meg értékeiket minél hatékonyabban és miként kerülhetik el az áldozattá válást. A bűnmegelőzési előadók a személyes beszélgetés során felhívták a figyelmet arra, hogy az utcakaput és a lakás ajtaját még otthon tartózkodás alatt is érdemes zárva tartani, valamint a lakást elhagyva valamennyi ablakot célszerű bezárni. Hosszabb távollét alatt nagyobb biztonságot nyújt, ha egy megbízható ismerős naponta felügyeli a lakást és az otthon tartózkodás látszatát kelti.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Tompánál, tehergépjárművekben megbújva próbált meg Magyarország területére bejutni összesen öt illegális migráns.

 

Rendőrnap Békéscsaba főterén

Bemutatókkal, játékos vetélkedőkkel és hasznos információkkal, tanácsokkal várták az érdeklődőket a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei.