Biztonságban Gamáson is

2020. 08. 09., v - 11:45
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A fonyódi és balatonlellei rendőrök Gamáson fiatalok és felnőttek figyelmét hívták fel a megelőzés fontosságára.

A Fonyódi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a balatonlellei körzeti megbízottak segítségével Gamás főterén és a település oktatási intézményében hívták fel a helyi lakosok - fiatalok és felnőttek - figyelmét egyaránt az áldozattá válás, valamint a bűncselekmények-, és a balesetek megelőzésére. A szépkorúak elsősorban a vagyonvédelem kérdéseivel kapcsolatban juthattak válaszokhoz, különös tekintettel az „unokázós” csalások felismerésével és megelőzésével összefüggésben.

A legkisebbek megismerhették az egyenruhát, annak kiegészítő és kötelező tartozékait, valamint az előadókkal közösen beszélgettek olyan szabályokról, melyeket az óvodás korú gyerekeknek már tudniuk kell. Javasolták nekik többek között, hogy ne álljanak szóba idegenekkel, ne üljenek be ismeretlen személyek autójába és ne is fogadjanak el tőlük semmit.

A rendőrök továbbá baleset-megelőzési előadások keretében hívták fel a gyermekek figyelmét, hogy az esti szürkületben és éjszaka nagyon fontos, hogy megfelelően legyen kivilágítva kerékpárjuk és használjanak láthatóságot segítő eszközöket. Testi épségük megóvása érdekében - lehetőség szerint - viseljenek sisakot és térdvédőt, valamint ügyeljenek a megfelelő öltözékre. Kerékpárral a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek. Kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt szálljanak le kerékpárjaikról, és a forgalomba való bekapcsolódás előtt győződjenek meg annak veszélytelenségéről!

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a szülők figyelmét:

  • Magyarázzák el gyermekeiknek, hogy ki az idegen személy számukra!
  • Beszélgessenek gyermekeikkel arról, hogy idegenekkel ne álljanak szóba és ne fogadjanak el tőlük semmit!
  • Tanítsák meg gyermekeiket arra, ha közterületen, üzletekben, bevásárlóközpontokban, rendezvényeken eltávolodnak vagy leszakadnak a szülőktől, mindenképpen tudják az adataikat, és azt is, hogy kérjék megbízható felnőtt – biztonsági szolgálat, rendőr, mentő, tűzoltó – segítségét!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc határsértő Mórahalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba kilenc migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.