Bűn- és baleset-megelőzés Zánkán

2019. 08. 29., cs - 15:51
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém megyei rendőrök színes megelőzési programokkal készültek a táborozó gyerekeknek a Hősök napja záró rendezvényén.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Hősök napja alkalmából bűn – és baleset-megelőzési foglalkozásokat tartottak táboros gyerekeknek Zánkán 2019. augusztus 28-án.

A rendezvényen a diákoknak lehetőségük nyílt beülni a szolgálati gépjárműbe és felülni a rendőrmotorra is.

A rendőrségi standoknál a gyerekek bűnmegelőzési totót tölthettek ki, vagyonvédelmi tanácsokat hallgathattak meg, valamint a közlekedésbiztonságra nevelés elemeként baleset-megelőzési ismereteket sajátíthattak el. A bátrabbak összemérhették kerékpáros tudásukat és kipróbálhatták az úgynevezett részeg szemüveget, mely nagyon tanulságos volt, hiszen bebizonyította, hogy a bódult állapot mennyire megváltoztatja a koordinációs képességet.

A diákok a rendezvényen betekintést nyerhettek továbbá a katasztrófavédők, a mentők és a katonák munkájába is.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Kamionon bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Tompán. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. Az egyenruhások feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.