Cél a biztonságos vasúti közlekedés nyáron is

2018. 06. 13., sze - 15:25
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A turisztikai idény kezdetén egyeztettek a biztonságos vasúti közlekedés érdekében Veszprémben.

A MÁV Magyar Államvasutak Zrt. kezdeményezésére 2018. június 12-én egyeztető értekezleten vettek részt a vasúttársaság képviselői és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság valamint a Veszprémi Rendőrkapitányság vezetői. A megbeszélés célja a nyári idegenforgalmi szezonra való felkészülés volt a Veszprém megyei vasúti közlekedés vonatkozásában. A témák között szerepelt a szolgálati helyek biztosítása a nagyobb forgalmú vasútállomásokon a rendőri állomány számára, továbbá az állampolgárok szubjektív közbiztonság érzetének növelése a pályaudvarok területén. A találkozón a nyári időszakra vonatkozóan dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, Veszprém megyei főkapitány együttműködéséről biztosította a vasúttársaság megjelent vezetőit.

egyeztetés

Az értekezleten jelenlévők értékelték utas- és közlekedésbiztonsági szempontból az elmúlt időszak tapasztalatait. A főkapitány kiemelte, hogy a nyári szezonban főként a Balaton-parton megnövekedett vasúti forgalomra tekintettel szükség esetén megerősített rendőri jelenléttel biztosítja a vasútállomások és a vasúti átkelőhelyek zavartalanságát. Ennek kapcsán elhangzott, hogy 2018. június 18-tól 2018. augusztus 31-ig vágányfelújítás miatt Veszprém és Ajka között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, és ezen időszak alatt a fenti útszakaszon a vasúti átkelőknél lévő sorompók egy része nem működik majd.

egyeztetés


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalt a menetjegy vásárlásakor

A kunszentmiklósi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek a gyanúsítottja hamis irattal vásárolt kedvezményes vasúti menetjegyeket.