Hajóúton a biztonság felé, újra a fedélzeten

2020. 08. 13., cs - 15:48
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei ismét a Balatoni Hajózási Zrt. járatán várták az érdeklődőket.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Balatoni Hajózási Zrt. közös kampányt indított a biztonság jegyében. A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei 2020. augusztus 12-én 10 órakor szálltak a Siófokról Balatonfüreden át Tihanyba, majd onnan visszafelé közlekedő hajóra.

A rendőrök a kampány keretében interaktív foglalkozásokat tartottak a fedélzeten, de már a kikötőben is bűnmegelőzési tájékoztatók várták az utazni készülőket. A felnőttek elsősorban a vagyonvédelem kérdéseivel kapcsolatban juthattak válaszokhoz, a gyermekek pedig játékos formában ismerkedtek meg a 112-es segélyhívó szám helyes használatával.

Azok számára, akik a kellemes nyári időben hajó helyett inkább kerékpárral jutnának át a Balaton túloldalára, a rendőrség a következő tanácsokat ajánlja:

  • Távozáskor mindig zárja le kerékpárját! A megbízhatóság fontos, inkább egyszer vegyen minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt!
  • Biciklijét lakatolja stabil tárgyhoz, a vázat és a hátsó kereket egyszerre rögzítve!
  • Ha hosszabb időre kell otthagynia kétkerekűjét, eldugott helyek helyett válasszon a forgalmas, jól kivilágított, közterületi kamera által is belátott lehetőségek közül!
  • A könnyen leszerelhető tartozékokat (szerszámok, lámpák, sportkulacsok, okos eszközök) ne hagyja a kerékpáron!
  • Lakása, nyaralója udvarán se hagyjon lezáratlanul, vagy felügyelet nélkül biciklit. A kertkaput nappal is zárja be, éjszakára pedig a zárt tároló jelenti a még nagyobb biztonságot.
  • Regisztráltassa kerékpárját a BikeSafe program keretében, melyet a rendőrség díjmentesen végez!
  • Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívó számok valamelyikén!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

13 migráns a Tisza árterén

Csónakkal lépték át a szerb-magyar határt. Rendőrök és katonák közösen tartóztatták fel őket.