Kék Karaván Alsóörsön

2017. 08. 17., cs - 15:36
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság társhatóságok közreműködésével rendezte meg nyári prevenciós rendezvényét a Balaton-parti városban.

A rendőrök 2017. augusztus 16-án az alsóörsi Pelso Kempingben várták a nyaralókat a Kék Karaván elnevezésű baleset-megelőzési programmal. A két órás program során a legbátrabbak kipróbálhatták a biztonsági öv szimulátort, mely a kis sebességgel történő ütközés hatását és erejét mutatja be. A részeg szemüveg viselésével az érdeklődők megtapasztalhatták, hogy milyen következményekkel jár az alkoholfogyasztás az észlelésre. A gyalogos, kerékpáros, és személygépkocsis közlekedési szabályokhoz kapcsolódó KRESZ-tesztet tölthettek ki a vállalkozó kedvűek, a legügyesebbek jelképes ajándéktárgyat vehettek át.

A helyszínen lévő kerékpárosoknak lehetőségük volt a kétkerekűek ingyenes nyilvántartásba vételére a „BikeSafe” program keretében. Ehhez elsőként egy adatlapot kellett kitölteniük, majd a kerékpár egyedi azonosító jelét (alvázszám) és ismertető jegyeit megadni. A kapitányság munkatársai fényképfelvételeket készítettek a kerékpárról, és biztonsági matricával látták el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gépkocsit rongált

A váci rendőrök rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként egy vácrátóti férfit.

 

Mentővel ütközött

Vádemelést javasolnak a rendőrök azzal a debreceni sofőrrel szemben, aki nem adott elsőbbséget egy szirénázó mentőautónak.