Kerékpáros bűnmegelőzési szolgálat a Balaton-parton

2018. 08. 11., szo - 13:27
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém megyei rendőrök a kétkerekűk biztonságos tárolásának módszereire is felhívják a figyelmet.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács együttműködésével valósítja meg a „FÓKUSZBAN A BIZTONSÁG” című bűnmegelőzési projektet 2018. január 1. és 2019. május 31. között. A program célja a lakosság és a megyébe látogató hazai, valamint külföldi turisták szubjektív biztonságérzetének erősítése.

A kerékpárral közlekedő turisták száma évről évre növekszik, ezért biztonságuk érdekében kerékpáros bűnmegelőzési szolgálat indult el Veszprém megyében az idegenforgalmi szezon idejére. A megelőzési szakemberek prevenciós tanácsokkal hívják fel az állampolgárok figyelmét az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeire. Kétkerekűvel könnyen bejutnak a strandokra, parkolókba, üdülő övezetekbe, kerékpáros pihenőkbe, ahol bűnmegelőzési kiadványokat adnak át az érdeklődők részére. Megszólítják a kerékpárosokat, bemutatják a kerékpárok biztonságos rögzítésének módját és az arra alkalmas „biciklizárat”, valamint tájékoztatást adnak a BikeSafe országos regisztrációs programról. Ezenkívül ismertetik a kerékpárok kötelező tartozékait, és felhívják a figyelmet, hogy a kerékpárokat minden alkalommal le kell zárni, bármilyen kis időre is hagyják azt őrizetlenül tulajdonosaik. Minden esetben hangsúlyozzák, hogy a rögzítés során egy, az arra kialakított kerékpártartóhoz vagy arra alkalmas szilárd tárgyhoz kell rögzíteni a kétkerekűt!

A kerékpárosok örömmel fogadták a kezdeményezést és szívesen vették, hogy a prevenciós tanácsokat kerékpáros bűnmegelőzési szakemberektől kapják.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Időben érkeztek

Nem észlelte a tüzet az a három jászalsószentgyörgyi gyermek, akiket rendőrök hoztak ki abból a házból, amelynek alsóépülete lángolt.