Megérkezett a Kék Karaván Alsóörsre

2018. 08. 10., p - 10:50
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a társhatóságok közreműködésével rendezte meg nyári baleset-megelőzési programját a Balaton-parti városban.

A balatonfüredi rendőrök 2018. augusztus 9-én a helyi kempingben várták a nyaralókat a Kék Karaván elnevezésű baleset-megelőzési rendezvénnyel. A két órás program során az érdeklődők kipróbálhatták a biztonságiöv-szimulátort, mely egy megközelítőleg 10 km/h sebességgel történő ütközés hatásait érzékelteti. A felnőttek felpróbálhatták a „részeg szemüveget”, és a felállított bóják között egyensúlyozva tapasztalhatták meg, hogy mit érzékel az enyhén vagy éppen súlyosan ittas állapotban közlekedő a környezetéből. A gyerekek egy kerékpáros mini KRESZ-pályán mérhették össze tudásukat, valamint közlekedési kirakók segítségével tanulhatták meg a jelzőtáblák jelentését.

A kétkerekűvel érkezőknek lehetőségük nyílt arra is, hogy a kerékpárjaikat regisztrálják a BikeSafe országos adatbázisba. A program lényege, hogy a regisztráció alkalmával minden, a járműre vonatkozó adat rögzítésre kerül, amely egy későbbi kerékpárlopás esetén megkönnyíti a rendőrség munkáját és elősegíti azt, hogy a kétkerekű mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához. A nyilvántartásba vétel egyszerű, gyors, és a rendőrségi kitelepülések helyszínén mindig ingyenes.

A biciklisek a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak a kerékpárok helyes lezárásával és a közlekedés szabályaival kapcsolatban. A rendőrök hangsúlyozták, hogy ne hagyják soha őrizetlenül a kétkerekűiket! Ha mégis felügyelet nélkül maradnak a járművek, mindig lakatolják le azokat!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Betört a templomba

A rákosmentei nyomozók a hátrahagyott nyomokból azonosították, majd elfogták a férfit.

 

Járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az abaújszántói lakáshoz, ahonnan füst áramlott az ablakból.

 

Torlódás az M0-ás autóúton

Egy műszaki hibás jármű miatt több kilométeres torlódás alakult ki az autóút Ráckevei (soroksári) Duna-ágat átívelő szakaszán.

 

Megütötte a nővért

Egy nagymama megütötte, majd unokájával együtt életveszélyesen megfenyegettek egy nővért Miskolcon.

 

Karácsonyi lézerfény

A sértett jó helyzetfelismerésének köszönhetően a rendőrök percek alatt elfogták a tolvajokat Fegyverneken.