Prevenció a strandon

2019. 07. 23., k - 12:22
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonalmádi rendőrök a strandlopások megelőzése érdekében adtak tanácsokat.

A balatonfűzfői Föveny Strandon folytatódott a Balatonalmádi Rendőrkapitányság prevenciós programja 2019. július 21-én, vasárnap. A rendőrök felhívták a strandolók figyelmét többek között a gépkocsifeltörések, valamint a besurranásos lopások veszélyeire. Kérték őket, hogy az irataikat, mobiltelefonjaikat és egyéb értékeiket ne hagyják a gépkocsiban jól látható helyen, illetve az ablakokat, ajtókat alaposan zárják be, mielőtt elhagyják ingatlanjaikat. Hangsúlyozták, hogy csak annyi készpénzt vigyenek magukkal a strandra, amennyire feltétlenül szükségük van, és ha elmennek úszni, fürdőzni, ne hagyják őrizetlenül táskáikat, a csomagokra felváltva vigyázzanak.

A közúti közlekedéssel kapcsolatban a balatonalmádi rendőrök kihangsúlyozták, hogy a nyári melegben és a megnövekedett forgalom miatt fokozott figyelem és óvatosság szükséges. Tanácsolták továbbá, hogy fogyasszanak kellő mennyiségű folyadékot és mindig legyen a gépkocsiban hűtött ásványvíz vagy üdítőital.

A gyerekek közlekedésbiztonsági témájú kirakókkal játszhattak, beülhettek a szolgálati gépjárműbe és felpróbálhatták a rendőrség által használt csapaterős felszereléseket is.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam