Prevenció a strandon

2019. 07. 23., k - 12:22
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonalmádi rendőrök a strandlopások megelőzése érdekében adtak tanácsokat.

A balatonfűzfői Föveny Strandon folytatódott a Balatonalmádi Rendőrkapitányság prevenciós programja 2019. július 21-én, vasárnap. A rendőrök felhívták a strandolók figyelmét többek között a gépkocsifeltörések, valamint a besurranásos lopások veszélyeire. Kérték őket, hogy az irataikat, mobiltelefonjaikat és egyéb értékeiket ne hagyják a gépkocsiban jól látható helyen, illetve az ablakokat, ajtókat alaposan zárják be, mielőtt elhagyják ingatlanjaikat. Hangsúlyozták, hogy csak annyi készpénzt vigyenek magukkal a strandra, amennyire feltétlenül szükségük van, és ha elmennek úszni, fürdőzni, ne hagyják őrizetlenül táskáikat, a csomagokra felváltva vigyázzanak.

A közúti közlekedéssel kapcsolatban a balatonalmádi rendőrök kihangsúlyozták, hogy a nyári melegben és a megnövekedett forgalom miatt fokozott figyelem és óvatosság szükséges. Tanácsolták továbbá, hogy fogyasszanak kellő mennyiségű folyadékot és mindig legyen a gépkocsiban hűtött ásványvíz vagy üdítőital.

A gyerekek közlekedésbiztonsági témájú kirakókkal játszhattak, beülhettek a szolgálati gépjárműbe és felpróbálhatták a rendőrség által használt csapaterős felszereléseket is.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogva

A helyi rendőrök elfogták azt a férfit, akit két tiszaföldváron elkövetett bűncselekménnyel is gyanúsítanak.

 

Ittasan ütközött

A járművezető először egy jelzőtáblának, majd egy kandelábernek hajtott, aminek következtében az autója kigyulladt.

 

Autózni akart

Nyitva hagyott tehergépkocsit vitt el egy 18 éves férfi Nógrádszakálból.

 

Újra járható az 55-ös számú főút

Befejeződött a helyszíni szemle és a műszaki mentés az 55-ös számú főúton Ásotthalom közelében, ahol korábban személyi sérüléses baleset történt.