Prevenció Balatonakarattyán

2019. 08. 08., cs - 15:58
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balaton-partnál nyaralókhoz látogattak a rendőrök megelőzési programjukkal.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai prevenciós programsorozatukkal 2019. augusztus 6-án a balatonakarattyai MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban pihenőket látogatták meg.

A bűn- és baleset-megelőzési játékok, kirakók nemcsak a gyermekeknek, hanem a felnőtteknek is kellemes időtöltést nyújtottak. A kitelepülés során a rendőrök többek között a gyalogos és kerékpáros közlekedés során előforduló veszélyhelyzetekre hívták fel a nyaralók figyelmét. Elmondták, hogy a gyalogosok gyakran használnak okostelefont és egyéb eszközöket közlekedésük közben is, melyek elvonják a figyelmüket a környezetükről és a rájuk veszélyt jelentő tényezőkről, és így balesetek áldozatává válhatnak.

Az internet biztonságos használatával kapcsolatban a megelőzési előadók hangsúlyozták, hogy amit online megosztanak magukról a világhálón, az évek múltán is látható lesz, ezért is fontos, hogy csak olyan képeket töltsenek fel, amit később is vállalhatónak tartanak. A meggondolatlanul közzétett információ, fotó, videó anyagi és erkölcsi visszaélésre teremthet alkalmat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ruhákat loptak

A kőbányai rendőrök keresik a feltételezett elkövetőket.